Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juharszirupos lazac

Juharszirupos lazac
Juharszirupos lazac
13 perc / előkészület: 5 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ne ijedjen meg senki, ez a sok só csak a lazac bőrének ropogóssá tételéhez kell, de nem esszük meg. Zsuzsamama szakácstársunknál olvastam ezt a trükköt, és ki is próbáltam. Perfekt módon roppant, ez biztos.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom köretnek a mentás-chilis ananász salsát a hal mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tál alján elterítjük a sót egy vékony rétegben, és ráfektetjük a lazacszeleteket a bőrös felükkel lefelé fordítva.
  2. A juharszirupot, szójaszószt, chili szószt, a lime kicsavart levével elkeverjük, és a lazacszeletekre csorgatjuk, fóliával letakarva a hűtőbe tesszük néhány órára.
  3. A hűtőből kivett lazacról nedves konyhai törlővel az összes sót letakarítjuk, majd szárazra töröljük a bőrt.
  4. A lazachúsra frissen őröljük a borsot, sózni nem kell, mert a szójaszósz elég sós.
  5. Egy tapadásmentes serpenyőben egy kanál felhevített olívaolajon a bőrös felét kb. 5 percig, majd megfordítjuk, és a másik felét kb. 3 percig sütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 853
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: távol-keleti
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült lazac, serpenyős lazac, szójaszószos lazac

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

296
lazac 80 dkg
4 ek
juharszirup 2 ek
szójaszósz 2 teáskanál
chiliszósz 1 ek
limelé 0.5 lime-ból nyert
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek