Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juharszirupos sütőtök feta sajttal

Juharszirupos sütőtök feta sajttal
Juharszirupos sütőtök feta sajttal
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jön az ősz, jön a tökszezon. Habár nem vagyok egy nagy tökkedvelő, mert sosem tudom, mit lehetne kezdeni vele, de amióta megvan ez a recept, azóta egyre több tök kerül a konyhába. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Én főként egytálételként szoktam enni, de köretként is megállja a helyét, valami húsféle mellett.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A japán tököt jól megmossuk, leöblítjük, (ezt a fajta tököt nem kell megpucolni), majd felkockázzuk őket. (A magjait én nem tartottam meg.) A hagymát megpucoljuk és felszeletjük.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A felszeletelt zöldségeket egy tepsibe tesszük, majd rászórjuk a diót, és meglocsoljuk a juharsziruppal és olívaolajjal. Egy kanállal összekeverjük. Végül megszórjuk sóval, borssal, és aki akarja, egy kis chilivel.
  3. Kb. 20 percig sütjük, majd forgatunk a zöldségeken egyet, és még 15 percig (vagy amíg teljesen meg nem puhulnak a tökdarabok).
  4. Ha kész, tálba szedjük, kevés fetát morzsolunk a tetejére, megszórjuk petrezselyemmel, és lehet is tálalni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 386
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
126 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: Halloween, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
konyha: japán
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

sült tök

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

332
hokkaido tök 50 dkg
lila hagyma 1 közepes db
dió 1 marék
juharszirup 2 ek
olívaolaj 2 ek
chili 0 ízlés szerint
feta sajt 50 g
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint