Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhászpörkölt

Juhászpörkölt
Juhászpörkölt
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet nagyon régen az édesanyukámtól kaptam. Kuktát vásárolt és volt hozzá egy kis füzetecske, amiben receptek voltak. Fürödni voltunk és megáltunk nála, és ezt főzte. Igaz, hogy nagyon ki voltunk éhezve, megkínált bennünket, fantasztikusan finom volt. Tudtam, hogy ez új recept, mert azelőtt sosem főzte, azonnal elkértem, azóta gyakran főzöm, a családom imádja!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az édeskáposztától csodálatos íze van. Egyszerűen elkészíthető, egytálételként is megfelel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát kockára vágjuk és a zsiradékon pici sóval megfonnyasztjuk. Valójában hagyományos pörköltalapot készítünk.
  2. Közben a megmosott, megtisztított húst kockára vágjuk és a hagymához adjuk. Zsírjára sütjük a húst, közben többször megkevergetve.
  3. Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük és felöntjük kevés vízzel.
  4. A paradicsomot reszeljük le és adjuk hozzá, a zöldpaprikát is beletesszük. Sózzuk, és a fűszereket is hozzáadjuk.
  5. A káposztát vékony csíkokra vágjuk.
  6. Amikor félpuha a hús, beletesszük a káposztát és puhára főzzük.
  7. A tejfölt elhabarjuk a liszttel, és besűrítjük, behabarjuk a pörköltet. Pici citromlével és 1 kiskávés kanál  cukorral finomítunk az ízeken. Legvégén megszórjuk majorannával.
  8. Kenyérrel vagy knédlivel tálaljuk.



 

  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 16 100
elküldve: 7
receptkönyvben: 164
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

káposztás sertéspörkölt, sertéspörkölt tejfölösen, tejfölös-káposztás sertéspörkölt

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

apecs
apecs / apecs Mon, 2014-01-06 16:13

Most lett kész nagyon-nagyon finom. A kakukkfüvet kihagytam, nem tudtam rászánni magam hogy beletegyem.

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2014-01-06 20:04

Mindenki ízlés szerint fűszerezi az ételét. Én imádom a kakukkfüvet, a rozmaringot, főleg frissen. Kakukkfüvet bablevesbe ,lencselevesbe szeretem,meg káposztába,meg sok más ételbe,mert nem fúj föl.

Viola1953
Viola1953 Mon, 2012-08-13 21:34

Ma ezt főztem, vacsorára lett kész. Nagyon finom, máskor is elkészítem.
Üdvözlettel: Ágnes

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2012-08-13 21:56

Biztosan ízleni fog! Maradék pörköltből is szoktam elkészíteni.
Jó főzést!
Üdvözlettel:Helena

783
sertészsír 1 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
sertéslapocka 1 kg
káposzta 1 kis fej
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
paradicsom 1 db
zöldpaprika 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
víz 1 dl
tejföl 175 g
finomliszt 1 evőkanál
citromlé 1 kk
cukor 0.5 teáskanál
majoranna 0 ízlés szerint