Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúró labdák pirított mandulával

Juhtúró labdák pirított mandulával
Juhtúró labdák pirított mandulával
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy adagos tálalásban előételként egy több fogásos menü alkotórésze is lehet.

Vagy a képen látható formában hidegtálként.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először egy kis serpenyőben zsiradék nélkül pirítsuk a mandula szeleteket aranybarnára, és oldalra téve hűlni hagyjuk.
  2. A talapzathoz megtisztítjuk a kígyóuborkát, héjjal vagy héj nélkül vékonyra szeleteljük a vöröshagymánk egyharmadával együtt, enyhén sózzuk, és állni hagyjuk.
  3. Az öntetünkhöz kis tálba helyezzük a joghurtot, ecetet, finomra vágott kaprot, és habverővel kevergetve lassú folyással (mint a majonéznél) hozzáadjuk az olajat. Sóval, borssal és kevés cukorral ízesítjük.
  4. Szeletelt uborkát és a hagymát a sólétől gyengén kinyomkodva az öntetbe keverjük, és már hozzá is láthatunk a fehér körözöttünk készítéséhez.
  5. A szobahőmérsékletű vajat egy másik tálban habverővel habosítunk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott maradék hagymánkat és a kétfajta túrót. Sóval, borssal, köménnyel fűszerezzük.
  6. Üveg vagy porcelántálra helyezzük az uborkasalátát, és egy közepes fagyis kanál segítségével a labdára formázott körözöttet ráhalmozzuk a tetejére.
  7. Salátalevéllel, finomra vágott snidlinggel és a pirított mandulával díszítjük.

Jó étvágyat.

  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 700
elküldve: 2
receptkönyvben: 90
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Barny

Mióta szakács: 2013.01.19.
35 recept

receptjellemzők

konyha: holland
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

körözött gömbök joghurtos uborkasalátával, körözött golyók, hidegtál körített túróval

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

barna39
Barny / barna39 Sun, 2013-01-27 18:24

Köszönöm, tudod eddig nem igazán írogattam receptjeimet mert szezonban nincs túl sok időm, de böngészni mindig is szerettem. Már korábban is felfigyeltem dolgaidra , ötletesek és szépek !
minden jót, Barnabás !

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-01-27 21:39

Köszönöm Barnabás :) további jó böngészést és főzőcskézést, kellemes vasárnapot, Torma :)

396
mandulapehely 50 g
kígyóuborka 500 g
vöröshagyma 150 g
kapor 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
joghurt 100 g
ecet 50 ml
olívaolaj 100 ml
juhtúró 500 g
tehéntúró 500 g
vaj 50 g
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
snidling 1 csokor