Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós-baconös pogácsa

Juhtúrós-baconös pogácsa
Juhtúrós-baconös pogácsa
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hűtőben talált felbontott dobozokból született egy édes és egy sós harapnivaló. Itt a sós végeredmény látható. A hozzávalók adagján tükröződik, hogy "maradékokból" van, de a végeredmény kifejezetten jó lett.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Cukrosoknak, fogyókúrázóknak ajánlom, mivel részben csökkentett szénhidráttartalmú lisztből van (ami az ízén nem érezhető a benne lévő juhtúró aromája miatt), másrészt a tömegének jelentős részét alacsony CH-tartalmú tehén- és juhtúró adja.

Uzsonnára sütöttem, de egy könnyű leves mellé kenyér helyett  (pl. zöldbableves) ebédre is megfelelő.

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meglangyosítjuk a tejet, beleszórjuk a cukrot és az élesztőt. A lisztekkel és búzacsírával összemorzsoljuk a vajat.
  2. A liszthez keverjük a kétféle túrót, sót, bacont, kefírt és a felfutott élesztőt.
  3. A 2 felvert tojásból egy evőkanálnyit félreteszünk, a többit is a lisztes keverékhez öntjük.
  4. Alaposan összedolgozzuk (kézimixer dagasztókarjával szoktam), ez kb. 5-6 percet vesz igénybe.
  5. Letakarva langyos helyen egy órát pihentetjük (nem fog nagyon megkelni a benne lévő nehéz anyagok miatt).
  6. Enyhén lisztezett nyújtódeszkán másfél centi vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, egyenként 32 grammos darabok lettek, ezek CH-tartalma 8,6 gramm.
  7. Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra.
  8. 10 perc pihentetés után a pogácsák tetejét bekenjük a maradék felvert tojással, amihez hozzákeverünk egy kiskanálnyi olajat (sajnos ez a lépés technikai okból elmaradt, láthatóan matt lett a pogik teteje).
  9. A sütőbe toljuk a tepsit, 10 perc után 170 fokra levesszük a hőfokot, és még 15 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 285
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolimami

Mióta szakács: 2012.01.27.
45 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

cukrosbácsi juhtúrós-baconos pogácsája, juhtúrós pogácsa, baconos pogi

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

445
finomliszt 26 dkg
búzacsíra 5 dkg
diabetikus liszt 5 dkg
kefir 0.5 dl
cukor 1 csipet
élesztő 2 dkg
vaj 5 dkg
tehéntúró 12 dkg
juhtúró 8 dkg
tojás 2 db
0.5 ek
bacon 10 dkg