Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós conchiglie

Juhtúrós conchiglie
Juhtúrós conchiglie
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ricottás conchigliet szerettem volna készíteni, de Fehérváron nem lehet kapni ricottát. Utólag rájöttem, hogy juhtúróval finomabb és olcsóbb is. Nagyon szeretem az olasz ételeket, enni is és elkészíteni is. A conchiglie tésztából ugyanazokat a recepteket lehet szerintem készíteni, mint a canneloniból, de nekem ez jobban tetszik.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Új Zélandi spenót a legjobb, akinek lehetősége van a saját kertjében termeszteni, vessen azt! Szerecsendióból mindenképpen egészet használjunk, és frissen őröljük. Szerecsendiódaráló nagyon praktikus eszköz, nem reszeli el a körmünket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomkonzervet áttörjük vagy apróra vágjuk a paradicsomot, egy serpenyőben lángra tesszük, hozzáadunk 3 gerezd átnyomott fokhagymát, sót, borsot, oregánót, bazsalikomot, és kb 15 percig főzzük.
  2. Apróra vágjuk a hagymát és olivaolajon megdinszteljük, Wokban vagy serpenyőben, hozzáadunk 3 gerezd átnyomott fokhagymát és a spenótot. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Ha megfonnyadt a spenót, félretesszük.
  3. Egy tálban összekeverjük a juhtúrót, a túrót, a tejfölt, és az apró kockára vágott mozzarellát. Ha kihűlt a spenót, azt is hozzákeverjük.
  4. Forró vízben a tésztát kb 10-12 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük szűrőn.
  5. A spenótos túróval megtöltjük a kagylókat, egy tűzálló tál aljára tesszük a paradicsomszósz felét, a kagylókat ráültetjük. A tetejére a paradicsomszósz másik felét tesszük.
  6. Alufólia alatt előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Parmezánnal és friss bazsalikommal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x18 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 394
elküldve: 16
receptkönyvben: 476
elkészítve: 14/24
Facebookon megjelent: -

szakács

sz.e.

Mióta szakács: 2011.10.15.
3 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

juhtúrós kagylótészta, spenótos-túrós töltött kagylótészta, olasz kagylótészta töltve

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

picipocak
picipocak Wed, 2014-03-05 22:37

Uuuuuuuhh ;) ez nagyon tetszik. Kis sült husival a férfiaknak is kielégítő hétvégi ebéd lesz.

navid
navid Wed, 2012-10-31 10:15

Szia,

klassz a recept, mélyhűtött spenótból mennyi kell?

Üdv

I.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-04-19 23:30

Kedves sz.e.!

Valahogy ez sejlett ki a kép alapján, de nem mertem volna tutira rámondani, a csodás olasz neve miatt.:-)))
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszodat.:-))
Szeretném mielőbb elkészíteni.
Köszönöm.Szép tavaszias hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

sz.e.
sz.e. / sz.e. Thu, 2012-04-19 19:48

Kedves Viki,
Koszi a tippet, a Tescoba nem nagyon jarok, de mint irtam, szerintem tenyleg jobb ez, mint a meregdraga vilagon 3 szor ide oda szallitott ricotta. Juhturobol legalabb lehet frisset kapni. :)
Probald ki, nagyon jo.
Udv
e.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-04-19 10:30

Köszönöm, elmentettem.
A tészta formája milyen? Ha megtudható,- a nevét nem ismerem, az ételből meg nem látom, csak sejtem.:-))
Minden esetre elkészítésre elmentettem.
Választ várom.Szép tavaszi napot kívánok!
Éva-Anyóca

kicsivik
kicsivik / kicsivik Thu, 2012-04-19 08:53

Kedves sz.e.!
Én vásároltam már Fehérváron ricottát, és csak a Tescoig kellett érte menni. Hát nem voltam hasra esve tőle. De gondolom, Te jóféle, házi készítésű ricottát szerettél volna ehhez a tésztaételhez. Sajnos nekem sem rémlik, hogy a városi piacon a termelői tejtermékeket árusító pultoknál lehetne kapni.
A recept nagyon ínycsiklandó, elmentettem.
Üdv,
Viki

594
kagylótészta 200 g
juhtúró 15 dkg
tehéntúró 15 dkg
tejföl 1 dl
mozzarella 10 dkg
konzerv paradicsom 400 g
spenót 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 6 gerezd
bazsalikom 0 ízlés szerint
parmezán sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
oregánó 0 ízlés szerint