Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós-epres rukkolasaláta

Juhtúrós-epres rukkolasaláta
Juhtúrós-epres rukkolasaláta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kezdődik az eperszezon. Nagyon szeretem ezt a gyümölcsöt, de tudom, hogy ilyenkor még nem az igazi, mégis elcsábulok néha. Néhány évvel ezelőtt találtam ki, hogy a rukkola és a juhtúró erős, karakteres ízét kiválóan szelídíthetjük egy kis korai -még nem túl édes- eperrel. Amúgy nem szeretem a zöldségeket gyümölccsel keverni -a franciasalátában sem szeretem az almát-, de ez ebben a formában nekem nagyon bevált. Már a színhatás is gyönyörű, kissé "hazafias" étel benyomását kelti. :-) 

A hozzávalók mennyiségi megjelölése csak irányadó, nem szoktam méricskélni a salátáknál, tehát mindenki ízlése szerint adagoljon!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott, lecsepegtetett rukkolát egy nagy salátás tálba rakjuk. Hozzákeverjük a salátakeveréket.
  2. A lilahagymát és a paradicsomot félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük, majd hozzákeverjük a rukkolás salátakeverékhez. Jöhet bele az olívabogyó egy kevés lével együtt.
  3. Ezután ráfacsarjuk a citrom levét, meglocsoljuk a balzsamecettel és az olajjal. Jól átkeverjük.
  4. Az epret félbevágva tesszük hozzá, majd a juhtúróból kis darabkákat csipegetünk rá, és lazán átkeverjük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 375
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

emóció

Mióta szakács: 2014.06.05.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 3 főre

egyéb elnevezések

rukkolasaláta eperrel, epres rukkolasaláta olajbogyóval, juhtúrós rukkolasaláta eperrel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

134
rukkola 50 g
salátakeverék 100 g
paradicsom 3 közepes db
lila hagyma 1 közepes db
zöld olajbogyó 50 g
juhtúró 50 g
eper 50 g
balzsamecet 1 ek
olívaolaj 1 ek
citromlé 1 fél citromból nyert