Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós halfilé

Juhtúrós halfilé
Juhtúrós halfilé
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zöldfűszer keverék mélyhűtve kapható nagyobb áruházak fagyasztó pultjaiban.
Aki kevésbé szereti a tengeri halak intenzív ízét, ajánlom  hogy a halszeleteket 1 éjszakára áztassa be tejbe.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halszeleteket megmossuk és alaposan lecsepegtetjük. Megsózzuk (enyhén, mert a juhtúró is sós) és alaposan bedörzsöljük a zöldfűszer keverékkel.
  2. Egy kivajazott tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük.
  3. A juhtúrót  egy villa segítségével alaposan összenyomkodjuk. Hozzákeverjük a tejfölt és a tojásokat. Belerakjuk a reszelt sajtot. Őrölt borssal fűszerezzük. 
  4. Ráöntjük a hal tetejére. Előmelegített 200 fokos sütőben először lefedve, majd a sütési idő felének eltelte után, fedő nélkül aranybarnára sütjük.
  5. Rizzsel tálaljuk.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 557
elküldve: 8
receptkönyvben: 417
elkészítve: 14/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Tengeri halfilé juhtúróval, Sajttal sült tengeri halfilé, halfilé sajttal és juhtúróval sütve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pik-pak
pik-pak Sat, 2014-11-29 17:18

Elkészítettük, minden változtatás nélkül úgy jó, ahogy le van írva! (Najó, másfélszeres adaghoz a tejfölt nem másfélszereztem, csak a többit, és így is elég lett a massza a tetejére.) Nagyon finom, ráadásul gyors is, gyakori vendég lesz az asztalunkon! Köszönjük a receptet!

Boribonn
Boribonn Thu, 2011-07-21 15:25

Kedves Kiki!

Ez valami isteni! Eddig valahogy megállt a tudomány a juhtúróval töltött gombafejeknél - de mostantól ez a recept is része lesz a tudástárnak... ;)

Ui.: krumplipürével is kiváló!

706
tejföl 4 dl
juhtúró 20 dkg
hal 80 dkg
vaj 2 ek
tojás 2 db
füstölt sajt 10 dkg
edami sajt 10 dkg
zöldfűszer 2 ek
bors 0 ízlés szerint