Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós hirtelen

Juhtúrós hirtelen
Juhtúrós hirtelen
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A banda kitalálta, hogy menjünk kirándulni Visegrádra. Nincs ugyan a szomszédban (tőlünk 2 óra az út), de már mindenkinek elege volt a télből, a gyerekek meg hagy rohangáljanak és visítozzanak a szabadban. (Így is lett.) De csak délben tudtunk indulni, mert az egyik barátunk állatorvos és még szombat délelőtt is kifordít néhány macskát a bundájából (azaz rendel). Kell tehát valami kiadósabb reggeli - tízórai, hogy estig kibírja a jónép. Ez lett belőle, Lajos Mari után szabadon.
Kocsiban ne együk, mert a leveles tészta nagyon szemetel, de várfalon ülve, lábat lógázva, napsütésben fürdőzve, reneszánszban és Dunában gyönyörködve nagyon bejön.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki nem vezet autót, annak jól esik mellé egy korsó sör. Serdületlen ifjúságnak málnaszörp.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sütőpapírral feltekert, friss leveles tésztát használunk, amit kigöngyölünk és 5-10 percig szobahőmérsékleten állni hagyunk.
  2. A kétféle túrót, a krémsajtot jól összekeverjük. Kicsit megborsozzuk, sózni nem biztos, hogy kell, kóstoljuk meg.
  3. A sajt kétharmadát vékony hasábokra felvágjuk, a maradékot lereszeljük.
  4. A kiterített tésztán elkenjük a túrós keveréket úgy, hogy a széleken 2-2 cm-t szabadon hagyunk.
  5. A sajthasábokat hosszanti irányba rárendezzük - könnyebb feltekerni, ha nem szeletekre vágtuk és intenzívebb ízű, mintha reszelnénk.
  6. Az egészet beterítjük vékony sonkaszeletekkel (kb. 8 darab kell hozzá).
  7. A tészta keskenyebb oldalán az üresen hagyott széleket behajtjuk majd a hosszabbik oldal felől - a sütőpapír segítségével - szorosra feltekerjük. Eligazítjuk, hogy a széle alulra kerüljön. (Mint ahogy a bejglit készítjük.)
  8. Az így kapott rudat a felvert tojással alaposan megkenjük, a maradék reszelt sajttal pedig megszórjuk. A sütőpapírral együtt tepsibe rakjuk.
  9. Forró sütőben kb. 45 perc alatt ropogósra, pirultra sütjük.
  10. Hagyjuk teljesen kihűlni, csak utána vágjuk szeletekre, máskülönben kifolyik a töltelék. Eközben kicsit összeesik, ellapul ugyan, de továbbra is ropogós marad.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 973
elküldve: 9
receptkönyvben: 487
elkészítve: 16/21
Facebookon megjelent: 1

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
90 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: rétes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

juhtúróval sajttal töltött leveles tészta, sós leveles tészta rétes

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboagi
szaboagi Sun, 2014-08-10 15:01

Ma megcsináltam ezt a klassz kis receptet,mivel nem volt itthon sonka,
a töltelékre apróra vágott snidlinget szórtam . Nagyon finom lett!
Köszönöm a receptet.

Koszider
koszider / Koszider Sun, 2014-08-10 20:28

Kedves Ági!
Örülök, hogy megtetszett és kipróbáltad! A töltelék dolgában sok mindent ki lehet próbálni, a leveles tészta prímán variálható. Ez egy egyszerű változat, ami snidlinggel is kiváló.
Üdvözöl: Koszider

Döme-Ádám
Döme-Ádám Thu, 2012-03-22 14:19

Kedves Koszider!

Nagyon köszönöm ezt a csodálatos találmányt! Megjelenése óta már sokszor megsütöttem a családom megelégedésére. "Volt már velünk kirándulni", tálaltam már karácsonyi menü előételeként a nagycsalád számára, vagy "csupán" egy jó kis hétköznapi vacsorára. Mindenhol megállta a helyét!
Én mindig füstölt sajttal készítem (ha épp van itthon, akkor a krémsajt is füstölt ízű), valami fenséges!
Jó tanácsként azoknak, akik még nem próbálták: nekem 200 fokos légkeveréses sütésnél a 25 perc bőven elég ahhoz, hogy gyönyörű pirosasra átsüljön!

Koszider
koszider / Koszider Thu, 2012-03-22 15:10

Kedves Döme-Ádám!
Nagyon köszönöm, hogy megírtad a véleményed és a tippeket! Annak meg külön örülök, hogy még ízlett is! Igen, én is szoktam füstölt sajttal is készíteni. Az meg, hogy egy ilyen szép ünnepen, mint a karácsony, egyenesen én voltam az asztalatokon - egészen meghat.
Köszönöm a légkeveréses tanácsot, nekem hagyományos gázsütőm van, sose használtam elektromosat, ezért semmilyen tapasztalatom sincs vele kapcsolatban. Az a 200 fok is erősen provizórikus, valójában okosabb lenne azt írni: jó meleg sütőben.
Üdvözöl: Koszider

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-09-01 21:45

Kedves Koszider!
Köszönöm a segítséget:-))
Belevágok:-))
Nagyon szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-09-01 15:31

Kedves Koszider!
Most fedeztem fel, még jó , hogy itt bóklászok, jó receptekre vadászva, és ni csak, megtaláltam:-))
És el is mentettem:-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Koszider
koszider / Koszider Thu, 2011-09-01 15:59

Kedves Éva-Anyóca!
Örülök, hogy megtaláltad! Jó és gyors - egy tekercs leveles tésztából 5-6 szelet lesz, így kalkulálj az adaggal.
Koszider

Hoborc
Hoborc Mon, 2011-05-02 16:39

Kedves Koszider!

Szombaton elkészítettem, nagyon gyors, finom és laktató volt. Köszönet a receptért!
Gabi

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2011-01-28 20:49

Kedves Koszider!
Ez istenien néz ki! A fotód gyönyörű, az elnevezés nagyon frappáns. Gratulálok! Szeretettel, Edit.
(De kár, hogy engem nem vittetek kirándulni...:((....)

Koszider
koszider / Koszider Fri, 2011-01-28 22:10

Kedves Edit!

Nagyon köszönöm a dicséretet! Igen, a kirándulás tényleg irigylésre méltóan jó volt, este egy Don Vito nevű olasz étteremeben vacsoráztunk - nagyon finomat, csak ajánlani tudom!
Üdvözlettel: Koszider

543
leveles tészta 25 dkg
tehéntúró 10 dkg
juhtúró 10 dkg
krémsajt 10 dkg
sonka 10 dkg
sajt 10 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint