Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós-kapros-medvehagymás lasagne

Juhtúrós-kapros-medvehagymás lasagne
Juhtúrós-kapros-medvehagymás lasagne
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt készítettem ma ebédre. Nagyon finom tésztaétel, mondhatni, hogy eteti magát. Egyszerűen nem lehet abbahagyni az evését. Főleg, mert nekem a túró és a tészta minden mennyiségben és formában jöhet. Így ezt a fogást főleg a túró- és tésztaimádóknak ajánlom. A medvehagymának ha nincs szezonja, akkor újhagymával és fokhagymával lehet kiváltani.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lasagne tésztát sós vízben megfőzzük félig (pár perc alatt). Majd leszűrjük.
  2. Közben a gombát megpucoljuk, szeletekre vágjuk. 3 ek olajon elkezdjük főzni.
  3. Közben a megmosott, lerázott medvehagymát apróra vágjuk, és a gombához adjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha elfőtt a leve, lehúzzuk a tűzről.
  4. A szószhoz a lisztet, az olvasztott vajat, a főzőtejszínt, tejfölt, tojást, az apróra vágott kaprot és 2-3 dl vizet összekeverünk csomómentesre. A lényeg, hogy szószos sűrűségű legyen.
  5. A juhtúrót, a tehéntúrót és a megtisztított, lereszelt fokhagymát összekeverjük.
  6. Egy tepsit kikenünk 2 ek olajjal, erre ráterítünk a szószból, erre a leszűrt tésztából teszünk egy réteget, majd rászórjuk a túrókeverék felét. Erre rátesszük a gombás-medvehagymás ragu felét, majd megint szószt teszünk, jön a maradék túró, a maradék gombás ragu, majd megint szósz. Erre a maradék tészta és a maradék szósz.
  7. Lereszeljük a mozzarella sajtot, és megszórjuk a tészta tetejét.
  8. Hideg sütőbe toljuk, és 200 fokon kb. 30-35 percig, pirulásig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x37 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 365
elküldve: 5
receptkönyvben: 85
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

juhtúrós-túrós-gombás-kapros-medvehagymás lasagne, túrós-gombás lasagne, kapros-túrós lasagne

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

morrrzsa
morrrzsa Sat, 2013-10-19 14:12

Kipróbáltam (újhagymával) és nagyon finom! Pont volt tészta és túró is itthon, szóval jól jött ez a recept, köszi! :)

941
lasagne tészta 50 dkg
gomba 50 dkg
juhtúró 50 dkg
tehéntúró 30 dkg
finomliszt 6 dkg
főzőtejszín 400 ml
tejföl 150 g
tojás 1 db
vaj 2.7 dkg
medvehagyma 1 csokor
kapor 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
bors 1 kk
olívaolaj 5 ek
0 ízlés szerint
víz 2.5 dl