Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós lepény

Juhtúrós lepény
Juhtúrós lepény
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel az étellel még egyetemista koromban ismerkedtem meg, annyira bejött, hogy azóta is rendszeresen elkészítem. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tálaláshoz

Sütőzsiradék

A tésztához
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 3,3 dl meleg vízben felfuttatjuk az élesztőt 1 ek olaj és 0,5 ek cukor társaságában. Közben egy nagy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót és a villával áttört túrót. Ha az élesztő felfutott, a liszthez keverjük, és dagasztani kezdjük, amíg homogén tésztát kapunk. Lefedjük, és letakarva 1 órát kelesztjük.
  2. Amíg kel a tészta, csíkokra vágjuk a szalonnát, és a zsírján megpirítjuk. A tejfölt összekeverjük a friss kaporral. A lila hagymát karikákra vágjuk.
  3. Ha a tészta megkelt, még egyszer átgyúrjuk, hogy a levegő távozzon belőle, majd kis golyókat formázunk belőle, amiket lepény formájúra nyújtunk. Ebből a mennyiségből 9-10 db lepény jön ki. Forró olajban készre sütjük. Legjobb, ha kívül kicsit ropogós és belül puha.
  4. A kész lepényt megkenjük a kapros tejföllel, majd megpakoljuk szalonnával és hagymával.
  5. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 568
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Séfbácsi92

Mióta szakács: 2019.02.06.
22 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: lángos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: vacsora
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

juhtúrós lángos

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1123
finomliszt 500 g
juhtúró 125 g
instant élesztő 7 g
0.5 ek
cukor 0.5 ek
napraforgó olaj 1 ek
víz 3.3 dl
kolozsvári szalonna 200 g
lila hagyma 1 közepes db
tejföl 150 g
kapor 1 szál