Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós-medvehagymás pogácsa

Juhtúrós-medvehagymás pogácsa
Juhtúrós-medvehagymás pogácsa
160 perc / előkészület: 30 perc sütés: 130 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc pogácsareceptünk. Ennyi hozzávalóból kb. 7 gáztepsivel tudunk sütni (350 db apró pogi). A juhtúró esetében én az egyik nagy kereskedelmi cég (M....) chef bryndza 1 kg-os kiszerelésű termékét használtam, mely már alapból tartalmaz sót. Ha só nélkülit sikerül beszerezned (mióta kedvenc kis boltom bezárt, azóta sajnos én nem találok forrást), akkor vedd figyelembe, hogy több só (kb. plusz fél evőkanál) kell a pogácsába, mint a receptben leírt. 

hozzávalók / 8 adag

tészta

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt elmorzsoljuk a meglangyosított tejben, hozzáadjuk a cukrot, a tetejére szórunk egy evőkanálnyi lisztet, és hagyjuk felfutni.
  2. Kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót, majd a juhtúrót. Hozzáadjuk az étolajat, majd a felfuttatott élesztőt.
  3. A medvehagymát apróra összevágjuk. Akkor adjuk a tésztához, amikor már majdnem teljesen ki van dagasztva. (Ha szárított medvehagymát használunk, hamarabb is belekeverhetjük, jobban bírja a dagasztást.) A tészta akkor van kész, amikor a kezünkhöz már nem ragad, viszont túl keménynek sem szabad lennie.
  4. Letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, óvatosan kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, majd félbehajtjuk, újra kinyújtjuk, félbehajtjuk. Ezt ismételjük 4-5-ször, de arra figyeljünk, hogy minél kevésbé dolgozzuk ki belőle a buborékokat.
  6. Az utolsó hajtogatás után kb. 7 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztánkat, és lekenjük a felvert tojással, és reszelt sajttal megszórjuk. A legapróbb pogácsaszaggatónkkal kiszaggatjuk.
  7. A sütőt előmelegítjük 190 fokra, a sütő aljába vízzel teli edényt teszünk. 18 percig sütjük a pogácsákat.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 330
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nornora

Mióta szakács: 2013.09.19.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
alkalom: húsvét, buli receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: #HÁZIMENZA receptverseny
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

juhtúrós pogi

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

813
finomliszt 75 dkg
juhtúró 40 dkg
tej 450 ml
1 ek
napraforgó olaj 200 ml
medvehagyma 1 csokor
friss élesztő 7.5 dkg
cukor 0.5 ek
tojás 1 db
sajt 10 dkg