Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós párna

Juhtúrós párna
Juhtúrós párna
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és ízletes vendégváró falatok.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd folpackba csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Ezután enyhén lisztezett felületen, kb. 2-3 mm vastagságúra nyújtunk. Vizes pohárral köröket szaggatunk belőle, amelyeknek a szélét felvert tojással megkenünk. Ettől nem fog kinyílni a párna sütés közben.
  3. A tészta korongok közepére 1 kk juhtúrót teszünk, majd félbehajtjuk azokat és villával összenyomjuk a szélüket.
  4. Sütőpapíros tespibe rakjuk és felvert tojással megkenjük a tetejüket.
  5. Előmelegített, közepesen forró sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 19 824
elküldve: 7
receptkönyvben: 456
elkészítve: 19/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Kozák Brigitta

Mióta szakács: 2010.07.04.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túrós párna, juhtúrós töltelékű párna, gyors juhtúrós batyu

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tüncimünci
Tüncimünci Sun, 2018-12-09 18:07

Úgy is jó, ha előző nap elkészítem a tésztát és 24 órát áll a hűtőben? Egy adagból hány darab lesz? Köszönöm a válaszokat :)

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2014-12-29 14:01

Most olvastam a receptedet, es köszönettel el is tettem. Kiprobalasra mindenkeppen alkalmas! :)

Boldog Uj Evet kivanok, üdvözlettel: Marti

Csorbusz
Csorbusz / Csorbusz Tue, 2012-08-07 13:11

Nagyon jó kis recept ez, köszönöm szépen. Ma már másodjára fogom elkészíteni, imádom a juhtúrót amúgy is:)

Barbibogi
Barbibogi Fri, 2012-03-30 08:29

Tegnap elkészítettem az eredeti receptet is... Hát valami ISTENI! szuper dolog, ezt mindenkinek ki kellene próbálni,és le szem szoknának róla.:-)

Barbibogi
Barbibogi Sat, 2012-03-17 11:44

Elhatároztam, hogy én is elkészítem a szülinapomra várt vendégeknek, de sajnos csak tehéntúrót kaptam a boltban.Úgyhogy gyorsan feltaláltam magam,és két féle képp készítettemel:
Volt egy sós változat, ihletője a túrós csusza volt.Ezt úgy készítettem el, hogy bacon csíkokat pirítottam, majd a töltetnek szánt túróhoz adtam egy kis só és bors társaságában.Ami a tésztát illeti, hát abba is tettem egy kis sót, megkentem tojással és egy kis reszeltsajttal szórtam meg. Nagyon klassz lett.
Édeshez pedig kis cukor került a tésztába, töltelék pedig mazsola és citromreszelék meg egy kis vanilincukor. Tetejét ennek is megkentem tojással, és ennek is nagy sikere volt.

kozibubi
Kozák Brigitta / kozibubi Sun, 2012-03-11 11:53

Kedves Kukta51!
Egyáltalán nem kell bele semmi ilyesmi. A tésztája nagyon finom, omlós lesz. Só azért nem kell bele, mert a juhtúró sós. Nyugodtan vágj bele, megéri!

kukta51
kukta51 Sun, 2012-03-11 09:54

Semmi ízesítő, lazító anyag nem kell hozzá? Pl. csipet só, cukor, sütőpor, stb.? El szeretném készíteni, mert nagyon egyszerűnek, gyorsnak látszik.

426
finomliszt 25 dkg
juhtúró 20 dkg
margarin 20 dkg
juhtúró 15 dkg
tojás 1 db