Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós pogácsa 3.

Juhtúrós pogácsa 3.
Juhtúrós pogácsa 3.
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Délmagyarország és Délvilág szakácskönyve 3.  számában megjelent recept alapján készült, minimális módosítással.
Frissen volt az igazi, de a juhtúró miatt még másnap is kellően puha, élvezhető maradt a pogácsa.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet a sóval összekeverjük, a margarinnal, majd a juhtúróval elmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojássárgákat, a tejfölt és jól összegyúrjuk.
  4. Letakarjuk és langyos helyen 60 percig pihentetjük.
  5. Ezt követően 2 cm vastagra kinyújtjuk és 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. A tetejét átlósan bevagdossuk és kissé felvert egész tojással megkenjük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és még 15 percig pihentetjük.
  8. Előmelegített sütőben 200 C°-on, alsó-felső sütési módon, szép pirosra sütjük.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 85 505
elküldve: 32
receptkönyvben: 960
elkészítve: 48/65
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

velkovevi
velkovevi Sun, 2016-11-13 15:11

Kedves Muci!
Elkészítettem a pogidat, 200 fokon sültve megégett, a közepe nyers maradt. A második tepsit 160 fokon sütve, kb. 16-18 percig teljesen rendben lett. Villanytűzhelyem van, pontos hőmérséklet beállítással. Javaslom, javítsd a recepted.

Muci
Muci / Muci Tue, 2016-11-15 18:42

Kedves velkovevl !
Az én sütőm is villany . Arra gondolok, hogy valószínűleg légkeveréses üzemmódban sütöttél , a receptben alsó- felső sütési mód van megjelölve. A sütők sem egyformák,de légkeverésen mindig alacsonyabb fokra kell a sütőt állítani.
Üdv.: Muci

velkovevi
velkovevi Wed, 2016-11-16 09:24

Kedves Muci!
Pogit nem sütök sosem légkeveréssel, mert kiszárítja. Légkeverés nélkül, alsó-felső sütéssel, középen tepsivel, 160 fokon, 18-20 perc alatt lett szép a pogi.
Üdv: Évi

Hajni67
Hajni67 Fri, 2012-02-10 15:28

Nagyon szépen köszönöm a receptet, valami isteni lett!!! Igyekeztem kicsit apróbbakat kiszaggatni, hogy tovább tartson, de hiába:) Holnap süthetek megint:))
Az Intersparban vettem elég olcsó juhtúrót, de az ára ellenére nagyon finom volt és így a pogiban pedig mennyei. Csak a sóval bántam óvatosabban, mert mi az átlagnál sótlanabbul készítjük az ételeinket. A cukor helyett mézet használtam, az a tapasztalatom, hogy jobban megkel a tészta bármit készítsek is...
Még egyszer köszönöm!!!

Trixi63
Trixi63 Thu, 2012-01-26 17:38

Kedves Muci!
Nagyon örülök,hogy Rád találtam!!
A kelt cseresznyés süteményt már megsütöttem,méghozzá kemencében-hát mit mondjak-Isteni lett!!(alig jutott nekem belőle egy kocka:))
Most szeretném megsütni ezt a csodás pogit,csak az lenne a kérdésem,hogy másnap,ill.harmadnapra is puha marad-e? Mert előre kell megsütnöm.

A válaszodat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Trixi

Muci
Muci / Muci Fri, 2012-01-27 17:51

Kedves Trixi !
Örülök, hogy a cseresznyés sütid jól sikerült, a kemencés változat még biztos dobott rajta.
A juhtúrós pogácsa sajnos csak frissen az igazi. Én is pont a mult hét végén sütöttem ismét és másnap még ehető volt, de frissen finomabb.
Üdv.: Muci

Springleaves
Springleaves Mon, 2011-10-24 13:12

Kedves Muci!
Én is nagyon szépen köszönöm a receptet. Tavasszal sütöttem elsőnek és ma fogom újra. Remélem ez a juhtúró is jó lesz hozzá, tavasszal Erdélyből hoztunk. És mondhatni fantasztikus volt. Még egyszer köszönet.
És ha nem gond akkor be is linkelem a blogomon :)

Muci
Muci / Muci Wed, 2011-10-26 17:16

Kedves Springleaves !
Nagyon szívesen. Az erdélyi juhtúrónak nincs párja, de azért itt is lehet, főleg a piacokon jó minőségűt kapni.
A receptet nyugodtan linkelheted a blogodon, csak jelőld meg a forrását.
Üdv.: Muci

Springleaves
Springleaves Tue, 2011-11-22 17:45

Kedves Muci!
Kipróbáltam az otthoni juhtúróból, ahogy akkor írtam és megint nagy sikere lett. Rá két napra újból meg kellett sütnöm, de akkor dupla mennyiséget csináltam :)))) A barátnőm azt állította, hogy miattam hízott egy nap alatt két kilót, mert nem tudta abbahagyni az evését :))))), bár azt hiszem evvel mindenki így volt :)
Az a kérdésem lenne, hogy mivel Bécsben élek és itt nem mindenhol - sőt - lehet juhtúrót kapni, szerinted tehéntúróból milyen lenne?
Üdv: Springleaves

Muci
Muci / Muci Tue, 2011-11-22 17:53

Kedves " Springleaves " !
Szerintem tehéntúróval nem lenne az igazi, a juhtúrónak sokkal erőteljesebb az íze és zsírosabb is. Inkább sajttal / reszelve / próbálkoznék.
Üdv.: Muci

Springleaves
Springleaves Wed, 2011-11-23 22:26

Köszönöm a gyors választ. Nem, nem, ez marad a juhtúrós pogi, semmi sajt és tehéntúró. Azt hiszem inkább sűrűbben látogatok haza ;)

Sweetapple
Sweetapple Sun, 2011-09-25 21:07

Kedves Muci!
Nagyon szépen köszönöm a receptet! Nagyon finom pogit készítettem ez alapján! :)
Üdv. Sweetapple

salusara
salusara Fri, 2011-06-24 19:27

Mindenkinek ajánlom ezt a receptet, annyira finom lett, hogy sütnöm kell még egy adagot, mert vendégségbe szántuk, de a felét már befaltuk!!! egy baj, hogy a juhtúró picit drága, de pont attól finom az íze.

orsi777
orsi777 Mon, 2011-06-13 11:50

Már 2x készítettem el, mindkétszer nagy sikert aratott.Büszke voltam magamra:))).Köszi a receptet!

Muci
Muci / Muci Mon, 2011-01-17 18:10

Szia Kaporka2o11 !
Örülök , hogy bevált a recept.
Üdv.: Muci

Kaporka2011
Kaporka2011 / Kaporka2011 Sat, 2011-01-15 18:57

Szia Muci!
Ma sütöttem meg harmadszor a juhtúrós pogácsádat. Könnyű elkészíteni és isteni finom!
köszi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-09-05 17:42

Mennyi tejben futtatod fel az élesztőt? Sajnos a hozzávalóknál kimaradt. Válaszodat köszönöm előre is.

ferzso
ferzso Sun, 2010-07-04 12:48

Szia!Gratulálok az oldalhoz szerintem alegjobb főző oldal,nagy a választék és fincsik az ételek.További sikereket

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-04-29 13:54

nagyon finom ez a pogácsa, gyakran készítem! :) köszönjük a receptet!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Fri, 2010-01-01 16:45

Kedves Tamás! Bocs hogy a Nosalty nevében írok, de az előkészületekbe az aktív munkával töltött időkre kell számolni ezen a blogon minden receptnél. Pihentetési idők és pácolási idők nem számítanak bele. Amíg valami pácolódik vagy pihen, az nem előkészület, mert addig bármi mást is lehet csinálni. Legközelebb érdemes így számolni, s akkor minden recept pontossá válik. Nem kötekedésből írtam, csak tudod, amikor a recepteket feltöltjük, ott meg is van jelőlve, hogy ne számítsuk bele ezeket az előkészületekbe. Remélem ez segítség lesz a későbbiekben Neked! Jó sütés-főzést: Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-12-31 09:33

Még csak most dolgoztam össze az anyagot de a recept íróját visszautalnám az általános iskola 2. osztályába mert már ott is tudják, hogy:

- ha a tésztát 60 percig pihenetetjük + 15 percet még a tepsiben is akkor nem lehet az előkészületekre 30 percet megjelölni

Szeretnék már egyszer pontos recept szerint alkotni.

De ettől még a pogácsa lehet kitűnő is - ez még jön.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-11-21 17:31

Szuper az oldal.Gratulálok:

818
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
juhtúró 25 dkg
élesztő 3 dkg
tojássárgája 2 db
tejföl 1.5 dl
2 tk
cukor 1 teáskanál
tej 1 dl
tojás 1 db