Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós rudacskák

Juhtúrós rudacskák
Juhtúrós rudacskák
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sós aprósütemények nagy kedvencei a családom aprajának, nagyjának is. Amikor együtt vagyunk az unokákkal, nagyon lelkesen segédkeznek az elkészítésében. Ennek az élesztő nélkül készült sós rúdnak előnye, hogy zárt dobozban pár napig eltartható.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sóval elvegyítjük, belemorzsoljuk a puha vajat és a margarint, valamint a juhtúrót.
  2. A tésztát addig gyúrjuk, míg nyújthatóvá össze nem áll.
  3. A hűtőben 30 percig pihentetjük.
  4. 5 mm vastagra nyújtjuk, derelyevágóval 1 cm széles, 10 cm hosszú csíkokra vágjuk. A tetejét kissé felvert tojással megkenjük.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk. Előmelegített sütőben 200 C fokon alul -felül sütési módban zsemleszínűre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x36 cm
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 965
elküldve: 2
receptkönyvben: 81
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

élesztő nélkül készült sós rúd, sós rúd, juhtúrós rúd

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

675
finomliszt 30 dkg
margarin 15 dkg
vaj 10 dkg
juhtúró 15 dkg
1 teáskanál
tojás 1 db