Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós-rukkolás rakott palacsinta

Juhtúrós-rukkolás rakott palacsinta
Juhtúrós-rukkolás rakott palacsinta
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sós palacsintára vágytam. Elmentem boltba, és megláttam a juhtúrót (bryndzát), ezután már minden jött magától, hogy mi is lesz a töltelék összetevője. Nagyon finom lett.

hozzávalók / 5 adag

Töltelék

Palacsinta

ajánlat

Virsli nélkül is igazán finom, ha valaki húsmentes ételt szeretne enni.

Szólj hozzá!

elkészítés

Palacsinta

  1. A tojásokkal elkeverjük a lisztet, hozzáadjuk a sót és az olajat, végül a tejet. Akkor jó a palacsintatészta, ha tejszín sűrűségű masszát kapunk. Kisütjük.

Töltelék

  1. Első körben mindent felvágunk, hogy ezzel már ne kelljen törődni a későbbiekben (hagyma, kaliforniai paprika, paradicsom, rukkola, virsli). A hagymát olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, a paradicsomot és a rukkolát. Fedő alatt 5-10 percet pároljuk.
  2. Ezután beletesszük a juhtúrót, a tömlős krémsajtot, a tejfölt és összekeverjük. 5 perc után mehet bele a virsli, így is adunk neki még 5 percet. Ekkor tehetünk bele egy csipet sót, de óvatosan, mert a juhtúró és a virsli is elég sós.
  3. A kisütött palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, hőálló tálba tesszük egymás mellé, majd rátesszük a reszelt sajtot és a sűrű főzőtejszínt. 20 percig sütjük 180 °C-on.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 485
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

DragAndi

Mióta szakács: 2012.10.03.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bryndzás-virslis palacsinta, sült palacsinta juhtúróval és rukkolával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1222
juhtúró 25 dkg
füstölt virsli 20 dkg
rukkola 10 dkg
vöröshagyma 1 kis db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
tömlős krémsajt 125 dkg
tejföl 2 dl
1 csipet
ementáli sajt 10 dkg
főzőtejszín 350 ml
tojás 4 db
finomliszt 20 dkg
tej 4 dl
1 csipet
olívaolaj 1 teáskanál