Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós zöldborsó tükörtojással

Juhtúrós zöldborsó tükörtojással
Juhtúrós zöldborsó tükörtojással
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept alapját a tavaly őszi Stahl magazinban olvastam, a juhsajtot juhtúróra cseréltem, és idő hiányában kihagytam a borsó pürésítését.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fagyasztott borsót kb. 10 perc alatt puhára pároljuk a vajon. Néha-néha kevergessük meg, közben sózzuk, borsozzuk, ízesítjük szerecsendióval.
  2. Egy hőálló tálat kivajazunk, a sütőt 175 fokra előmelegítjük.
  3. A puha borsót és a juhtúrót összekeverjük (ízesíthetjük még egy kis petrezselyemmel, ha turmixolunk, most tegyük, és kicsi tejszínnel lazítsuk).
  4. Belesimítjuk a tálba, mélyedéseket készítünk, a tojásokat beleütjük, meghintjük sóval, és mehet is a sütőbe. Kb. 15 perc alatt kész is van.
  • sütési hőfok: 175°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 560
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Panno

Mióta szakács: 2011.12.22.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldborsó juhtúróval és tojással, tojásos juhtúrós zöldborsó, sütőben sült juhtúrós zöldborsó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

951
zöldborsó 50 dkg
vaj 10 dkg
juhtúró 125 g
tojás 4 db
habtejszín 50 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint