Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúróval töltött burgonya

Juhtúróval töltött burgonya
Juhtúróval töltött burgonya
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Önmagában is és sült húsok mellé köretként is nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Megjegyzés:
A burgonya héja rajtamarad, de nem kell leszedni, mert megsülve ehető.
A juhtúró elég sós, ezért vigyázzunk a sózással.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk és héjastól megfőzzük.
  2. A túrót, a tejfölt, a tojást, az apróra vágott lilahagymát, sót, borsot és a kaprot összekeverjük.
  3. A sajtot lereszeljük.
  4. A megfőtt burgonyát kettévágjuk és a belsejét egy kiskanállal kivájjuk úgy, hogy 1 cm-es perem maradjon.
  5. Kevés olajat öntünk egy tepsibe és a kivájt burgonyákat beletesszük.
  6. A burgonyákat megtöltjük a túrós krémmel és megszórjuk a lereszelt sajttal.
  7. Forró sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 40 499
elküldve: 16
receptkönyvben: 1 008
elkészítve: 23/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Mezei Betty

Mióta szakács: 2009.01.21.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

juhtúrós töltött burgonya, burgonya juhtúróval töltve, juhtúróval töltött krumpli, juhtúrós töltött krumpli, krumpli juhtúróval töltve

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eglé
Eglé Sun, 2019-11-24 12:04

Mivel a kaprot és a borsot nem szeretem, kihagytam. Nagyon finom lett, koszi a receptet!

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2012-10-08 12:51

Én is megsütöttem a hétvégére némi változtatásokkal. Ez volt eddig a legfinomabb töltött krumpli, amit ettem! Mindenkinek ízlett, úgyhogy elmentettem a családi receptárunkba!
Minden jót és sok finomságot! :-)
Tímea

sutike88
sutike88 Thu, 2011-08-25 16:21

Szia Betty!

Hétvégén szeretném megcsinálni a receptet, de a páromnak kéne mellé valami húst csinálnom.
Tudnál ajánlani valamit?

Előre is köszi a választ!

Eszter

czehmi
czehmi Tue, 2011-06-21 16:49

Megcsináltam, bár tehéntúróval. Isteni lett, lilahagyma helyett gyenge hagymaszárat daraboltam bele, na meg 1 kis fokhagymát. Nagyon jó recept és gyorsan kész

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-03-07 09:39

Kedves Betty!
A forró sütő kb. hány fokot jelent?
üdv. Klarissz

449
burgonya 6 db
juhtúró 20 dkg
lila hagyma 1 közepes fej
tojás 1 db
tejföl 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kapor 0 ízlés szerint
sajt 20 dkg