Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúróval töltött gomba Audrey konyhájából

Juhtúróval töltött gomba Audrey konyhájából
Juhtúróval töltött gomba Audrey konyhájából
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokféle töltött gomba recept létezik, azt hiszem, mindenkinek megvan a maga verziója. Töltöttem én is már fetával, morzsás töltelékkel, sima juhtúróval is, ami a legjobban illik szerintem a gombához. Ez a recept azért született, mert nem szeretek pazarolni, és nem volt szívem kidobni a gombák tönkjét. Ezért hagymán megpirítottam, enyhén fűszereztem, és ezt is beledolgoztam a juhtúróba. Ez kenterbe verte az összes korábbi verziót, nagyon ízlett eddig mindenkinek, aki csak kóstolta, úgyhogy azóta csak így készítem. Amellett, hogy nagyon finom, még nyugodtan is alhatok, hogy nem pazaroltam. :) Most gombaszezonban ismét terítékre került.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Kitűnő előétel vendégeknek, de körettel főételként is megállja a helyét. Ha magunknak készítem, és nem előételnek, akkor mi leggyakrabban krumplipürével szoktuk fogyasztani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kiszedjük a gombák tönkjeit, megtisztítjuk a kalapokkal együtt, majd a tönköket és hagymát apróra vágjuk. Vöröshagyma helyett készíthetjük újhagymával, póréhagymával is, ha éppen valamiből van maradék, azt felhasználhatjuk hozzá, nem kell sok.
  2. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a gombát, borsozzuk és puhára pároljuk. Mikor majdnem kész, ízlés szerint petrezselyemzölddel vagy kakukkfűvel ízesítjük. Sózni nem kell, mert a juhtúró nagyon sós lesz.
  3. Még melegen a gombához keverjük a juhtúrót, ha megolvad könnyű összedolgozni, és megtöltjük vele a kalapokat, amiket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakunk. Megszórhatjuk még reszelt sajttal is (a tetejére én nem tettem).
  4. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg kissé barnulni nem kezd a teteje, vagy ha sajtot szórunk rá, aranybarna nem lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 65
össznézettség: 100 896
elküldve: 7
receptkönyvben: 232
elkészítve: 38/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

juhtúrós töltött gomba, csiperkegomba juhtúróval töltve, juhtúróval töltött gombafejek

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mamzi
Mamzi Sun, 2018-08-26 10:12

Szerintem isteni ez a recept, én nem tettem hozzá semmit, mert egyszerűen nincs rá szükség. Köszönöm.

vmzsuzsa
vmzsuzsa Wed, 2016-12-07 14:16

Nagyon finom lett. Én is tettem még bele egy kevés bacont, és a tetejére sajtot.

ancsa45
ancsa45 Mon, 2016-10-17 10:57

Gyakran csinálok töltött gombát,különböző töltelékkel, ez az újdonság varázsa, kitűnò, máskor is csinálom , köszönöm!

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Mon, 2016-10-17 13:33

Kedves Ancsa! Örülök, hogy elnyerte a tetszésed a recept és örömmel készíted még. :) Köszönöm a visszajelzésed! Audrey

ildi_ko
ildi_ko Sun, 2015-09-13 14:35

Finom volt, máskor is fogok csinálni!:-) Én annyit módosítottam, h pároláskor tettem bele egy kis fehér bort ill. tettem egy kis sonkát is a töltelékbe.

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Mon, 2015-09-21 18:16

Örülök, hogy bevállt a recept. Nagyszerűen dobtad fel, remek ötlet a bor és a sonka! :)

huldi
huldi Sat, 2014-03-15 19:39

Nagyon finom lett...ma ebéd és vacsora is.....igy jó ahogy van! Köszönöm :)

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Sun, 2014-03-16 07:45

Kedves huldi!
Köszönöm a visszajelzést, nagyon örülök, hogy ízlett és sikere volt! :)
P.
Audrey

maryrees
maryrees Mon, 2013-12-23 00:47

Elkészítettem, bár én még tettem a töltelékbe pár dolgot, de az itteni arány nagyon jó volt, köszönöm! :)

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Mon, 2013-12-23 07:51

Kedves Maryrees!
Örülök ha segíthettem:) Fő a találékonyság, biztos nagyon finomat kreáltál, elrontani nem lehet csak saját szájízünknek megfelelően variálni:)
További jó kísérletezgetést!

231
csiperkegomba 500 g
juhtúró 200 g
vöröshagyma 1 kis fej
petrezselyem 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint