Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúróval töltött olajban sült lepény

Juhtúróval töltött olajban sült lepény
Juhtúróval töltött olajban sült lepény
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept remek lehet nyári falatozáshoz, mert lángos helyett simán el tudnám képzelni a parton fogyasztva.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

ajánlat

A tésztába kerülhet édes töltelék is, csak ilyenkor csökkentsük a felére a belekerülő só mennyiségét.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a tej felében egy ek cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A többi hozzávalót egy dagasztó edénybe halmozzuk, majd a habos élesztőt is hozzáadjuk, és addig dolgozzuk a konyhai robotgépünk dagasztó karjával, míg a tészta el nem válik az edény falától. Ha túl kemény, egy kis tejföllel lágyíthatjuk, ha túl lágy, egy kis liszttel sűríthetjük.
  3. Kézzel kicsit átgyúrjuk, és az edényt meghintjük liszttel, meg a tésztánk tetejét is. Letakarjuk frissentartó fóliával, azután meleg helyen hagyjuk kelni 30-45 percig.
  4. Ha a duplájára dagadt, akkor kivesszük, és egy lisztezett deszkán kézzel átgyúrjuk, végül 12 db-ra vágjuk. A darabokból golyókat formázunk, és folyamatosan forgatva, lisztezve téglalapokat nyújtunk belőlük - nekem inkább köröcskéim lettek. A tetejükre a felületük egyik felére halmozzuk a bekevert tölteléket kb. 1,5-2 ek-nyi mennyiségben, és ráhajtjuk a tészta üresen hagyott felét, majd egy kis vízzel összeragasztjuk a tészta két szélét, alaposan összenyomkodva.
  5. Egy arra alkalmas edényben olajat hevítünk, kb két ujjnyit. Mikor már elég meleg, megsütjük benne a lepénykéink mindkét oldalát szép aranybarnára.

Töltelék

  1. Összekeverjük a hozzávalókat.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 629
elküldve: 3
receptkönyvben: 87
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

SüniSüti

Mióta szakács: 2014.04.25.
80 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kapros túrós lepény, töltött lepények, kapros túrós-juhtúrós-kukoricás lepény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

569
finomliszt 50 dkg
tej 2.5 dl
margarin 6 dkg
1 kávéskanál
cukor 1 ek
tojás 1 db
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
tehéntúró 13 dkg
juhtúró 13 dkg
tejföl 2 ek
kapor 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csöves kukorica 2 db
lila hagyma 0.5 közepes db