Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juliska torta

Juliska torta
Juliska torta
235 perc / előkészület: 180 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

10. házassági évfordulóra készítettem feleségemnek. 

hozzávalók / 12 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a bevonathoz (hamis marcipán)

ajánlat

A bevonatot (hamis marcipánt) teflonos edényben készítsük el, mert így nem ragad le, és kihűlés után kézzel kiszedhető. Ajánlott előző este elkészíteni ezt, és reggel felhasználni.
Nyújtáshoz szilikonos gyúrólapot szoktam használni, mert ezzel könnyű ráfordítani a kinyújtott bevonatot.

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Az 5 tojásfehérjét a 100 g cukorral keményre felverjük. (Azért kell a cukor egy részét a fehérjéhez adni, mert segít keményebb habbá verni a fehérjét, valamint jobban megtartja az állagát az így felvert hab.)
  2. Egy másik tálban pedig az 5 tojássárgáját habosra keverjük a 250 g cukorral. Ehhez hozzákeverjük a sütőport, a tejet és az olajat. Majd végül a lisztet. Ha csomómentesre kikevertük, akkor ebbe forgatjuk bele több fázisban a kemény fehérjehabot.
  3. Alul sütőpapírral bélelt, kör alakú tortaformában (nekem ez 28 cm-es!!!), előmelegített sütőben 170-180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

Hozzávalók a krémhez

  1. A krémhez a pudingot elkészítjük előírás szerint, és hagyjuk kihűlni szobahőmérsékleten, de többször keverjük közben meg.
  2. A szobahőmérsékletű margarint a cukorral összekeverjük, és ehhez adjuk hozzá a pudingot és a fahéjat.
  3. A krémet 1 órára a hűtőbe tesszük.
  4. A tésztát 3 részre vágjuk, és a krém 90%-át az alsó és középső lapra kenjük.
  5. A maradék krémmel vékonyan bekenjük az oldalát és a tetejét a tortának.

Hozzávalók a bevonathoz (hamis marcipán)

  1. A cukrot tegyük egy tapadásmentes főzőedénybe, öntsük rá a tejet, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
  2. Tegyük bele az átszitált lisztet, és folyamatosan kevergessük, amíg nem lesz sűrű. Figyeljünk rá, hogy ne legyen csomós, darabos.
  3. Keverjük bele a vajat, színezéket és az aromát, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Sodrófával kinyújtjuk, ráterítjük a tortára. Ezután már csak a képen látható népmesei formákkal díszítjük a torta tetejét, amit ugyanígy kinyújtott bevonatból vágunk ki.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 422
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

gbornk

Mióta szakács: 2017.06.24.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

népmese, házassági évforduló, szerelem, marcipán, születésnap

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1143
cukor 350 g
finomliszt 450 g
tej 190 ml
napraforgó olaj 190 ml
tojás 5 db
sütőpor 1.5 csomag
tej 8 dl
pudingpor 3 tasak
margarin 50 dkg
porcukor 30 dkg
fahéj 3 teáskanál
tej 1 dl
cukor 350 g
finomliszt 100 g
rétesliszt 100 g
margarin 100 g
rumaroma 1 ml
ételfesték 3 csepp