Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kabinetes Rákóczi túrós lepény

Kabinetes Rákóczi túrós lepény
Kabinetes Rákóczi túrós lepény
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kabinetes sütemény, kb. 15 évvel ezelőttről. :)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit gyors, egyszerű mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fél órára frissen tartó fóliában hűtőbe tesszük. Közben a tölteléket is összekeverjük.
  2. A tésztát a tepsink méretére, úgy 6-8 mm vastagságúra kinyújtjuk, késsel megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. Ha ez kész, megkenjük forró gyümölcsízzel (mikróban megmelegítjük, jól összekeverjük), elterítjük rajta a túró tölteléket és visszatoljuk a sütőbe.
  3. A 17 dkg cukrot feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje, cukorszirupot főzünk belőle. A 4 tojásfehérje habot felverjük kemény habbá, hozzáadjuk a 8 dkg cukrot és tovább verjük, míg fényes habot nem kapunk belőle. Ha kész a cukorszirup, óvatosan belecsorgatjuk a fehérjehabba folyamatos keverés közben.
  4. Ha a tészta megsült, kivesszük és sima vagy csillagcsöves nyomózsákból kb. 1 cm széles csíkokat húzunk rá srégen. (Én egymás mellé húztam, és a kettő közé csurgattam a gyümölcsízt a végén; de lehet úgy is, hogy ha több lekvárral szeretjük, hogy a csíkok között kihagyunk ugyanannyi helyett 1-1 csík lekvárnak.) A tojáshab kinyomása után porcukrot szitálunk a habra, és nyitott ajtó mellett a sütőbe tesszük száradni. (A habnak nem pirulnia kell!) Ha kész kivesszük, és rácsurgatjuk a habcsíkok közé a forró gyümölcsízt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 33x27x4 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 512
elküldve: 2
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

Rákóczi-túrós, habos-túrós sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

613
finomliszt 30 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 10 dkg
tojás 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
tehéntúró 50 dkg
rétesliszt 5 dkg
cukor 7 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
mazsola 5 dkg
lekvár/ dzsem 6 ek
tojásfehérje 4 db
cukor 25 dkg
lekvár/ dzsem 5 ek