Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsa naranccsal és konyakkal

Kacsa naranccsal és konyakkal
Kacsa naranccsal és konyakkal
135 perc / előkészület: 15 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy jó barátnőmtől kaptam egy nagyon klassz napszemüveget, amit egy vacsorával háláltam meg. Mivel szereti a kacsát, ez a recept egy jó választásnak tűnt. Ízlett mindenkinek.
Váncsa István Ezeregy receptje alapján készült.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsát sóval, borssal kívül-belül bedörzsöljük. A hasába teszünk egy szál friss rozmaringot. Tepsibe helyezzük a kacsát, és melléteszünk egy szál répát. Fóliával lefedjük és 1-1,5 óra alatt megpároljuk. (200 fok, alsó-felső sütés)
  2. A narancs levét összekeverjük az olvasztott vajjal és a konyakkal. Amikor már nagyjából megpuhult a kacsa, akkor ezzel a keverékkel öntsük le. Sütés közben sokszor locsoljuk meg.
  3. Ha a kacsa megpuhult, a fóliát vegyük le a tetejéről, és sűrű locsolgatás mellett mindkét oldalát süssük szép pirosra.
  4. Burgonyapürével tálalhatjuk, és ekkor a narancsos mártást is kínáljuk mellé.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 654
elküldve: 5
receptkönyvben: 200
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, karácsonyi receptek, Márton-nap
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Kacsa Pierre de Segonaz módra

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fallzsu
fallzsu / fallzsu Wed, 2011-02-16 16:15

Kedves Beácska!

Ezt a receptet csináltam meg hétvégén egy nagy családi ünnepi ebédre és annyira finom lett, hogy egy falat sem maradt meg belőle! Pedig életem első kacsalakomája volt, köszönöm a receptet.
Mivel szeretjük a mártást azt csináltam, hogy sütés után leszűrtem a szaftot, csavartam bele még 1 narancsot és besűrítettem 2 kanál liszttel és megbolondítottam egy kis vörösborral WOW!

Még egyszer köszönöm,
Zsuzsa

Bogibaba
Bogibaba Mon, 2010-12-20 14:36

azt hiszem ezt fogom karácsonyi fogásként megcsinálni nagyon-nagyon köszönöm :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2008-11-04 20:15

Tanúsíthatom, hogy isteni finom, omlós volt. Nem is emlékszem, mikor ettem utoljára ennyire finom kacsát!

905
kacsahús 2 kg
rozmaring 1 szál
sárgarépa 1 közepes db
narancslé 4 narancsból nyert
konyak 1 dl
vaj 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint