Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsa Tacos

Kacsa Tacos
Kacsa Tacos
120 perc / előkészület: 20 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mexikói jellegű ételre vágytunk, de nem a szokásos marha, vagy csirkehúsos változatra, hanem valami újra. Ez a finomság a Chile Pepper magazinból lett átvéve, de jelentős "áthangszerelésben". Az eredeti recept pl. főtt kacsát ír, de mi ezt nem igazán kedveljük. Mr Smith pedig úgy döntött, hogy az eredeti recept hozzávalóit megtartja, némi kiegészítéssel, és a kacsát inkább megsüti. Szerintem, és Junior Smith szerint is nem jártunk rosszul! :) Hogy hány személyre elegendő? A jelölésben négyet írtam, de összesen hat tortilla jött ki belőle, azonban fejenként kettőt meg tudtunk enni. Tehát így számoljon vele mindenki.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szerintem, ha marad kacsasült egy vasárnapi ebédből, és esetleg nem túl jellegzetesen más a fűszerezése, akkor az is felhasználható, tehát tulajdonképp maradék húst is lehet ilyen módon "feldolgozni", és eltüntetni. :)
Guacomolét ajánlunk mellé, vagy szeletelt avocádót.
pH besorolás: közepesen savasít

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy serpenyőbe beletesszük a kacsacombokat, és átsütjük mindkét oldalán a saját zsírjában, minden egyéb zsiradék hozzáadása nélkül, összesen kb 10-15 percig. Közben megsózzuk, és megborsozzuk.
  2. Ezután a serpenyőt berakjuk az előmelegített sütőbe, és alufóliával letakarva légkeverésen 100°C fokon /hagyományos 120°C fok/ sütjük kb. 50 percig.
  3. Ezután felemeljük a hőfokot 160°C fokra, /hagyományos 180°C/ és a fóliát levéve sütjük még kb 15-20 percig, míg szép piros nem lesz.
  4. Amikor kész, kivesszük a kacsacombokat, és leszedjük a húst a csontról, természetesen a bőrével együtt, és kis darabokra vágjuk, kb fél cm-es kockákra, de szabálytalanul, és az sem baj, ha egy kicsit cafatos.
  5. Egy serpenyőbe öntünk egy löttyintésnyi olívaolajat, felforrósítjuk, beledobjuk a vöröshagymát, és megfonnyasztjuk.
  6. Belerakjuk a chilipaprikát, s egy percre rá a paradicsomhúst is, ezt is összesütjük, kb 5 percig.
  7. Ezután beledobjuk a fokhagymát, szórunk rá kb 1 kk oregánót, megsózzuk és megborsozzuk egy kissé, és sütjük 3 percig.
  8. Ráöntjük a narancs és a citrom levét, valamint a két nagykocka nádcukrot /kb 4 kiskockacukornak felel meg/, és szépen közepes tűzön elforraljuk a lé nagy részét, kb 5 perc.
  9. Amint ez megvan, hozzáadjuk a kacsahúst, és közepesen nagy lángon jól átsütjük, kb. 5-10 perc között.
  10. Egy tortillalapot száraz serpenyőben átsütünk mindkét oldalán, rácsúsztatjuk a tányérra.
  11. A tortillára ráhelyezünk egy darab jégsalátalevelet, ráhalmozunk a húsból, erre csepegtetünk valamilyen csípős szószt, pl. Tapatiót, rászórunk némi darabokra vágott újhagymát, és egy adag reszelt cheddarsajtot, majd az alufóliacsík segítségével kis tölcsért tekerünk belőle, és lehet is fogyasztani azon melegében!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 787
elküldve: 1
receptkönyvben: 132
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kacsahúsos tortilla, kacsahúsos tacos, kacsás tortilla

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mari21
mari21 Fri, 2014-09-12 14:57

Köszi a receptet,hétvégén baráti társaság jön össze nálunk,rajtuk fogom tesztelni:)

1021
kacsacomb 3 közepes db
vöröshagyma 1 db
paradicsom 4 db
fokhagyma 4 gerezd
narancslé 2 narancsból nyert
citromlé 1 fél citromból nyert
nádcukor 2 dkg
chili 2 db
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
oregánó 1 kk
tortilla lap 6 db
olívaolaj 2 ek
újhagyma 5 közepes db
salátalevél 6 közepes db
cheddar sajt 15 dkg
tabasco szósz 1 ek