Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsacomb fehérboros sütőtökkel

Kacsacomb fehérboros sütőtökkel
Kacsacomb fehérboros sütőtökkel
125 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kacsacomb ezúttal egyszerű fokhagymás ízesítésű. Vajban elősütött, majd fehérborban párolt sütőtökkel tálaljuk. A Mártonnapi menübe is jól illeszkedő főétel.

hozzávalók / 1 adag

A kacsához

A fehérboros sütőtökhöz

A tálaláshoz

ajánlat

A fokhagymás kacsacombot szaftjával meglocsolva, fehérboros párolt sütőtökkel, citrommal kínáljuk. Libacombból is készíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megsózzuk a tisztított, szárazra törölt kacsacombot, bedörzsöljük zúzott fokhagymával, és a bőrös felével lefelé egy fedeles, sütőben is használható edénybe tesszük. 8-10 percig sütjük zsiradék nélkül, majd megfordítjuk, és 4-5 perc alatt a másik felét is megpirítjuk a kisült zsíron.
  2. Kevés vizet és szeletelt fokhagymagerezdeket adunk hozzá, és fedő alatt, közepes lángon 1,5 órán keresztül pároljuk, közben szükség esetén pótoljuk a vizet.
  3. Miután megpuhult, 200 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
  4. A sütőtökös körethez 1/2-1 cm vastag szeletekre vágjuk a hámozott sütőtököt. Mindkét oldalát elősütjük a vajban, meghintjük cukorral, majd felöntjük fehérborral, puhára pároljuk, és lepirítjuk. (A párolás végeztével ne maradjon leve, akkor könnyen pirítható.)
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 26 231
elküldve: 12
receptkönyvben: 314
elkészítve: 17/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
adag: 1 főre
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kacsasült fehérborban párolt sütőtökkel, fokhagymás kacsacomb sült sütőtökkel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gamica
gamica Tue, 2015-10-20 20:57

Én borban pácolt csirkecombot készítettem, és a boros páclében pároltam meg a tököt. Tökéletes lett!

Fókanyuszi
Fókanyuszi Sun, 2014-01-05 15:59

Isteni lett, a sütőtök volt a legnagyobb meglepetés, úgy hogy lett is belőle egy dupla adag nasinak :-)

1204
kacsacomb 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sütőtök 15 dkg
vaj 4 dkg
cukor 1 csipet
fehérbor 1 dl
citrom 1 db