Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsacomb knédlivel és sült almával

Kacsacomb knédlivel és sült almával
Kacsacomb knédlivel és sült almával
175 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idáig mindig kelt knédlivel és párolt káposztával készítettem (utolsó időben almát is tettem a káposztába), de gondoltam, most kipróbálom krumplis knédlivel. Csehországban ettem ezt a knédlit, és mondhatom nagyon finoman készítették. A káposzta most elmaradt, ezért sült almával készítettem. Régebben az egész kacsát almával töltöttem, és úgy sütöttem. Különleges íze van az almával, csak ajánlani tudom!

hozzávalók / 3 adag

Az összeállításhoz

A krumplis knédlihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyük fel a krumplit héjában megfőni.
  2. A kacsacombot megmossuk, megtisztítjuk, a vizet felitatjuk róla, és sózzuk, borsozzuk, kevés olajon hirtelen megsütjük, hogy kéreg alakuljon ki rajta.
  3. Jénai tálba tesszük a húst, kacsazsírt teszünk hozzá, felöntjük kevés vízzel, és előmelegített sütőben letakarva legalább 1,5 órát sütjük. Utolsó 15 percben levesszük a fedőt, és szép pirosra sütjük.
  4. Az almát megmosva egy tűzálló edénybe tesszük, megsütjük, de süthetjük a hússal is.
  5. A krumplit megpucoljuk, lenyomjuk vagy lereszeljük, liszttel, tojással, sóval összegyúrjuk. Két részre osztjuk, knédlit formálunk belőle, és nagy edényben bő sós vízben megfőzzük legalább  kb.40-50 percig.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 236
elküldve: 2
receptkönyvben: 70
elkészítve: 0/6
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kacsacomb sütve, sült kacsacomb knédlivel és sült almával, sült kacsacomb

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bjk
Bjkata / bjk Thu, 2013-02-14 20:40

Kedves Helena!
Ez a recept nagyon tetszik nekem! Biztosan ki fogom próbálni!
Köszönöm!
Kata

helena26
helena26 / helena26 Thu, 2013-02-14 22:32

Örülök,hogy tetszik neked a recept és gondolom,hogy nem fogsz benne csalódni! Az almával különlegesen finom volt.
Üdv.:Helena

palice
palice / palice Thu, 2013-02-14 14:04

Szia Helena!
A knedlit nem csak parolod,beleteszed a vizbe,ugy hogy ellepje? Nem "azik" el? Mi nagyon szeretjuk a knedlit,de en eddig csak a hagyomanyosat,gozolgosest csinaltam.Kiprobalnam ezt a fajtat is.Valaszodat koszonom szepen elore is! :)
Udv,Alice.

helena26
helena26 / helena26 Thu, 2013-02-14 18:58

Kedves Alice!
Ezt a fajta knédlit vízben főzzük ki! Én két részre osztottam ezt az adagot,de tovább kell főzni,mint amit feltüntettem,legalább 10 perccel. Valóban jobb tűpróbát végezni. Nem kell félned,nem ázik el.Egy kicsit tapadni,nyugodtan gyúrj hozzá lisztet. A krumpli vizességétől is függ,hogy mennyi lisztet vesz föl.
Üdvözlettel:Helena

1733
kacsacomb 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
kacsazsír 3 ek
napraforgó olaj 2 ek
alma 6 kis db
burgonya 1 kg
finomliszt 25 dkg
0 ízlés szerint
tojás 1 db