Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsaleves csigatésztával

Kacsaleves csigatésztával
Kacsaleves csigatésztával
110 perc / előkészület: 10 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kapott kacsa csontos részeiből leves készült. A húsosabb részeit megsütöttük.

Tipp: Hogy tudd, megfőtt-e már a hús kellőképp, a nyakát törd ketté, ha nem sajnálod :).

A kacsa pucolása több időt vesz igénybe, mint az elkészítése, jobb kapni, mint tartani :).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst feltesszük főni hideg vízben, ha a forrás után a habját leszedtük, hozzáadjuk a zöldségeket, és fűszerezzük.
  2. Lassú tűzön, gyöngyözve főzzük, melynek főzési ideje függ a kacsa fiatalságától-öregségétől.
  3. Közben kifőzzük a csigatésztát, és a kész leveshez adjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 906
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

huzsi

Mióta szakács: 2011.07.11.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsleves kacsanyakból, húsleves kacsaaprólékkal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Thu, 2014-09-25 15:03

Ennek a levesnek az illata és az íze is isteni!

615
kacsaaprólék 60 dkg
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
karalábé 1 közepes db
zeller 1 kis db
vöröshagyma 1 kis fej
bors 6 szem
hegyes erős paprika 0.5 db
szerecsendió 1 csipet
gyömbér 1 csipet
0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
lestyán 0 ízlés szerint
csigatészta 20 dkg