Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsaleves daragaluskával

Kacsaleves daragaluskával
Kacsaleves daragaluskával
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a húsleveseket, de ritkán készítek, és kacsából most először.
Nagyon ízletes, tartalmas levest kapunk  Aki szereti az intenzív kacsaízt,  annak nem fog csalódást okozni.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A daragaluskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A jól átmosott, csontos húsokat feltesszük hideg vízbe főni.
  2. Sóval, borssal, vöröshagymával és fokhagymával ízesítjük.
  3. Kb. egy óra múlva leszedjük a felesleges zsiradékot a tetejéről.
  4. Hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket.
  5. A daragaluskát közben elkészítjük, hogy akár egy óráig állni tudjon, és akkor biztosan nem lesz kemény.
  6. A tojást a fűszerekkel és zsiradékkal jól elkeverjük, majd adagoljuk a búzadarát. A tojás nagyságától is függ a mennyisége.
  7. Ezt követően kifőzzük forró, sos vízben vagy a levesünkben, és tálalhatunk.

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 682
elküldve: 2
receptkönyvben: 61
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Epercsók

Mióta szakács: 2010.10.18.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kacsaleves, húsleves, leves daragaluskával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Wed, 2018-05-30 19:12

Tobb kacsaleves receptet kiprobaltam mar, de ennek a fuszerezese izlett nekem a legjobban. Koszonom a receptet!

L♥ve, witch

797
kacsaaprólék 1 kg
sárgarépa 20 dkg
fehérrépa 10 dkg
zeller 1 kis db
gomba 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
lestyán 1 szál
szerecsendió 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
víz 2 l
tojás 1 db
kacsazsír 4 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
búzadara 5 evőkanál