Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsamáj brióssal és karamellizált barackkal

Kacsamáj brióssal és karamellizált barackkal
Kacsamáj brióssal és karamellizált barackkal
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kacsamáj mindig igazi luxus ételnek számít. Leginkább ünnepnapokon kerül az asztalunkra. Hazánkban igen nagy hagyománya van a kacsamájból készült ételeknek. Elő- és főételként is kiváló, különösen némi gyümölccsel megbolondítva. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étel: A-, B1-, B2-, B3-, B6-, B12-, D-, H-, K-vitamin, folsav, vas, króm, foszfor, cink, réz egyaránt található benne. Nagyon tápláló és tartalmas étel, de éppen ezért érdemes vigyázni vele.

www.siogyumolcs.hu

hozzávalók / 4 adag

Brióshoz

Karamellizált gyümölcshöz

Kacsamájhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a vajat, hozzámorzsolunk 5 dkg élesztőt és hozzáreszeljük a gyömbért. Hozzáadunk 2 egész tojást, a cukrot, a tejet és hozzáreszeljük egy egész citrom héját.
  2. Ezt a masszát összegyúrjuk először tálban, majd lisztes gyúródeszkán. Letakarjuk egy tiszta konyharuhával és fél órára kirakjuk pihenni a napra.
  3. A rozét cukorral serpenyőben összehevítjük és a kockázott barackot hozzáadjuk. Mindössze 10-20 másodpercig összeforgatjuk, majd 2 dkg vajat teszünk hozzá.
  4. Sodrófával kisodorjuk a tésztát, vajjal megkenjük, megszórjuk kristálycukorral és feltekerjük.
  5. Utána csigákat vágunk belőle, tepsire tesszük, 200 fokos előmelegített sütőbe rakjuk, és 30-35 percig sütjük. A sütés tizedik percénél egy felvert tojással lekenegetjük a csigák tetejét.
  6. A májat felszeleteljük, megsózzuk és megborsozzuk, majd 1-1,5 percig sütjük, úgy, hogy belül lágy legyen.
  7. A májat az elkészített brióssal és a karamellizált gyümölccsel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 10 300
elküldve: 3
receptkönyvben: 24
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SIÓ

Mióta szakács: 2013.08.08.
24 recept

receptjellemzők

konyha: francia
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Kacsamáj/ Roston sült kacsamáj gyömbéres brióssal, karamellizált kajszibarackkal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2013-08-09 14:50

Kedves Feri,

ez a recept mennyeinek igerkezö finomsag! Köszönettel eltettem a receptkönyvembe.
Üdvözlettel: Marti48:)))

1239
finomliszt 50 dkg
vaj 10 dkg
cukor 20 dkg
élesztő 5 dkg
tojás 3 db
tej 2.2 dl
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
sárgabarack 20 dkg
rosé 1 dl
cukor 3 ek
vaj 2 dkg
kacsamáj 60 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint