Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsamáj karfiollal

Kacsamáj karfiollal
Kacsamáj karfiollal
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Békebeli, igen kiváló előétel.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Libamájjal is készíthető, az eredeti recept arra szól, mi azonban jobban szeretjük a természetes májakat a tömött állaténál.
Adagonként külön jénaiban is készülhet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt sós vízben megfőzzük.
  2. A májakat felekre szedjük.
  3. A megfőtt karfiolt melegen összetörjük (kisrugós segítségével) a vajjal.
  4. Hagyjuk hűlni.
  5. Amikor már langyos, hozzáadjuk a tejfölt, a tojások sárgáját, megsózzuk.
  6. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és lazán a karfiolos masszához keverjük.
  7. A masszát lapos tepsiben szétterítjük.
  8. Ráfektetjük a félmájakat.
  9. Alufóliával lefedve forró sütőben 25 percig pároljuk.
  10. Levesszük a fóliát és pirosra sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 996
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karfiolos kacsamáj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

348
kacsamáj 60 dkg
karfiol 1 kg
tojás 3 db
vaj 8 dkg
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint