Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsamáj mézes sült almával

Kacsamáj mézes sült almával
Kacsamáj mézes sült almával
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptunk hízott kacsamájat tegnap este Teri néniéktől. Egyből azon gondolkodtam, mit is lehetne készíteni belőle, de nem jutottam semmire sajnos. Ma reggel arra ébredtem, hogy a fejemben beszélnek, hogy hogyan készítsem el!!!

Azt mondták, hogy almával nagyon finom lesz ez a máj, hát akkor legyen!
Gyorsan elfutottam, bevásároltam hozzá, és ez sült ki.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat vágjuk félbe, a magházat szedjük ki. Tegyük hőálló tálba, csurgassunk rá mézet.
  2. A májakat göngyöljük be a baconbe, néhány rozmaring levél kíséretében. Ezeket tegyük egy másik hőálló edénybe. A májakra őröljünk kevés borsot, majd mindkét tálat rakjuk be a sütőbe. Légkeveréses sütést válasszuk, 200 fokon 15-20 perc alatt megsülnek.
  3. Tálaláskor én még megspékeltem egy kis madársalátával :-)
  4. Nagyon jó étvágyat kívánok!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 13 877
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéjas Kávé

Mióta szakács: 2013.02.09.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bacönbe göngyölt kacsamáj, hízott kacsamáj mézes almával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

799
kacsamáj 0.5 kg
bacon 8 szelet
rozmaring 1 szál
bors 0 ízlés szerint
alma 2 közepes db
méz 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint