Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsamáj pirított birsalmával

Kacsamáj pirított birsalmával
Kacsamáj pirított birsalmával
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apró kertünk egyetlen gyümölcsfája egy birsalma, ami idén szép termést hozott. Igyekszem minél gyakrabban a főzésnél használni, izgalmas ízt ad a húsételeknek. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A birsalmákat meghámozzuk, és igyekezzük egyforma darabokra kockázni. Egy kanál vajat és egy kevés olívát öntünk egy nagy serpenyőbe (általában wokot használok). Ebben megpirítjuk a szegfűszeget, rádobjuk a birsalmakockákat, és közepes tűzön időnként megkeverve pirítgatjuk.
  2. A hagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk, és egy kevés olíván egy másik serpenyőben megdinszteljük, csak a végén sózzuk. Hozzákeverjük a már gyakorlatilag puha birshez.
  3. A kacsamájat hosszanti csíkokra vágjuk, és vaj+olíva keverékén erős tűzön megpirítjuk, a végén megszórjuk a curry porral. Összekeverjük a birset, hagymát és a kacsamájat. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 067
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
243 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

birs és máj hagymával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

t.bernadette
t.bernadette Fri, 2018-12-14 23:49

Nem volt birsem, de almával elkészítettem és nagyon finom. Tuti máskor is megcsinálom.

521
kacsamáj 30 dkg
szegfűszeg 5 db
birs 3 db
vöröshagyma 2 közepes db
vaj 2 ek
olívaolaj 3 ek
curry por 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint