Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsamájkrém Norbi konyhájából

Kacsamájkrém Norbi konyhájából
Kacsamájkrém Norbi konyhájából
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, egyszerű, és nincs benne guargumi meg a többi 'finomság'...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ezután a bolti közelébe sem fogunk menni. A konyak csodákra képes, ha tartunk a kevés alkoholtól, pikk-pakk forraljuk ki belőle, mielőtt a májkrémhez adnánk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egyenletlen puhulást, valamint keményedést elkerülve a májat lobogva forró vízben főzzük át 5 perc alatt. De a főzési idő függ a mérettől. Vegyünk ki egy darabot, és vágjuk félbe. Ahogy átfőtt (nem véres a közepe), azonnal vegyük ki a vízből.
  2. A forró máj kissé meglazítja a vajat, így könnyebben összeturmixolhatjuk vele és a többi hozzávalóval.
  3. Fogyasztás előtt 10-20 perccel érdemes kivenni a hűtőből, hogy a benne lévő vaj kicsit kilazuljon, így selymesebbé téve a krémet. Ha ezt nem tudjuk kivitelezni, rakjunk 2-3 tk. tejszínt a készítés során a krémbe, így laza és kenhető marad hűtőből kivéve is.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 537
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kacsamájas krém, kacsamájkrém házilag, konyakos kacsamájkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

159
kacsamáj 20 dkg
vaj 5 dkg
1 csipet
bors 1 csipet
majoranna 1 kk
konyak 20 ml