Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsamájpástétom 2.

Kacsamájpástétom 2.
Kacsamájpástétom 2.
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors, nagyon finom, és kiváló előétel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pirítós.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsamájat megmossuk, 3 cm-es csíkokra vágjuk. A felkarikázott póréhagymát egy nagyobb serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a májat, és a kacsazsíron megsütjük. 
  2. Amikor megsült, borsozzuk és megszórjuk kakukkfűvel. A májat akkor sózzuk meg, amikor az már megsült. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert kemény lesz! Hagyjuk kihűlni.
  3. Tálba helyezzük a májat és a botmixerrel pépesítjük. Időközben a zselatinlapokat beáztatjuk a tejszínbe. A májhoz adjuk a tokaji aszút, a meglágyult zselatint, a tejszínt és a szerecsendiót. Jól összedolgozzuk.
  4. Tálba helyezzük, és pár órára hűtőszekrénybe tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 25 153
elküldve: 1
receptkönyvben: 105
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

májpástétom, kacsamájkrém

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

latte_macchiato
latte_macchiato Fri, 2013-12-27 23:28

Isteni a recept, nagyon köszi, csirkemájat kaptam, de abból is remek. Egy picit fogok csak változtatni legközelebb: kevesebb tejszínt teszek bele.
Az adag nagyon kiadós.

Roli73
John / Roli73 Thu, 2012-04-05 07:33

Sajnos nem volt időm kacsamájat beszerezni, így megcsináltam csirkemájból.
Még így rendkivül "ütős"!
Köszönet a receptért.

nopara
nopara / nopara Thu, 2012-01-12 23:52

Kicsit feltem ettol a receptol, a tejszin miatt, de tegnap megcsinaltam, kicsit valtoztattam, csirkemaj es fokhagyma volt itthon, de igy is isteni finom. Kar volt aggodni. :)
Koszonom!

423
kacsamáj 40 dkg
póréhagyma 1 közepes db
kacsazsír 2.5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
desszertbor 1 dl
habtejszín 2 dl
lapzselatin 3 db
szerecsendió 1 késhegynyi