Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsamell eperrel

Kacsamell eperrel
Kacsamell eperrel
90 perc / előkészület: 15 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bereznay Tamás receptje,a Nők Lapjában jelent meg.
Azért sütöttem a fent leírt módon a húst, mert sajnos nemrég egy étteremben annyira rosé kacsát kaptam, hogy a villámat beleszúrva vér szivárgott a közepéből. Ez elég mély nyomott hagyott bennem, így én most jobban vágytam a kevésbé trendi, jól átsütött verzióra, ropogósra sült bőrrel a tetején.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Köretként sült burgonyával tálaltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsamellet megmossuk, megtisztítjuk, tokoktól mentesítjük, bevagdossuk, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. Serpenyőben kevés olívaolajon mindkét oldalát hirtelen elősütjük.
  3. Kivesszük a serpenyőből, és tepsibe helyezzük. Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe helyezzük. Mindkét oldalát kb. 30 percig sütjük fólia alatt, majd legvégül fólia nélkül, bőrével felfelé megpirítjuk -így jól átsütött kacsamellett kapunk. (Itt kiemelném, hogy a Bereznay-féle recept szerint nem kell alufólia, ill. mindkét oldalát csak 8-10 percig süti. Aki roséra sült kacsamellet szeretne, az tegyen ennek megfelelően.) 
  4. Az eperszószhoz az epret felaprítjuk, ráöntjük a bort és a cukrot, majd 30 perc alatt sűrű szószt főzünk belőle. Ha igényeljük, szűrjük át szitán. (Én ezt nem tettem meg, és nem volt zavaró.)

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 632
elküldve: 0
receptkönyvben: 129
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Főzőmasina

Mióta szakács: 2010.05.20.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kacsamell epres-vörösboros mártással

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hegedusg
hegedusg Fri, 2013-12-27 13:53

Elkészítettem most karácsonyra, és óriási sikert aratott a családban. A gyümölcsszószt felesben eper-erdei gyümölcsből csináltam és roppant jó lett, krokettet sütöttem ki mellé. Köszi a receptet!

martka70
martka70 Sun, 2012-09-02 12:28

Tegnap elkészítettem, nagyon finom lett!! Köszönöm a receptet :)

386
kacsamell 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 5 ek
eper 50 dkg
vörösbor 1 dl
barna cukor 10 dkg