Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsamell gránátalmamártással, édesköménypürével

Kacsamell gránátalmamártással, édesköménypürével
Kacsamell gránátalmamártással, édesköménypürével
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kacsamell kiváló alapanyag, a hús szép vörös és egyenletes textúrájú, s a tetején elhelyezkedő vastag zsírréteg sütés közben megóvja a kiszáradástól, s kellemes tepertős ízt kölcsönöz neki, ha ügyesen sütjük meg. Jól illenek hozzá a gyümölcsös mártások. Mostanra továbbfejlesztettem a hússütési technikát, s a Szakácsok könyvére hallgatva a következő eljárást végeztem el: a szokásos módon bevagdaltam a zsíros bőrt, majd az öntöttvas serpenyőmben bőrös részével lefelé lassú tűzön 20 percig sütöttem. Ezután még 3 percet kapott a másik oldala, és kész is. A technika bevált, a zsír teljesen kisült, és a bőrnek finom tepertőíze lett. A hús szépen rozéra sült, de nem eresztett véres levet. A gránátalmás szósz kiváló kiegészítőnek bizonyult, akár az édesköménypüré (ez utóbbi zöldség maga egyébként a Lou Lou-ban elköltött vacsora során keltette fel az érdeklődésem, persze ott sokkal professzionálisabban készítették el). A gránátalma feldolgozásakor kiskanállal vájjuk ki a magos, értékes részt, ügyelve arra, hogy a kis elválasztó hártyákat kiszedjük, mert az bizony keserű, kukában a helye. Az alábbi recept saját kreálmány, a foodstylist a barátnőm volt.

A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az édesköményt egy kisebb fazékban az olívaolajon puhára dinszteljük, majd kicsit hagyjuk hűlni, és szitán átpasszírozzuk. Jobb íze lesz, ha engedjük, hogy kicsit odakapjon az edény alján, én legalábbis szeretem azt a sültes zöldségízt.
  2. A kacsamell bőrét beirdaljuk, de a húst már ne vágjuk be, sózzuk borsozzuk. Alacsony lángon, bőrével lefelé serpenyőben 20 percig pirítjuk, majd a húsos felén 3 perces sütéssel zárjuk le a folyamatot.
  3. Közben a szószhoz vajat olvasztunk egy edényben, hozzáadjuk a bort, majd a felét elfőzzük. Beledobjuk a kettévágott vaníliarudat és a szójaszószt, majd a gránátalma kivájt, puha részét. Óvatosan forralva sűrítjük, majd a felszeletelt hússal és a pürével tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 655
elküldve: 2
receptkönyvben: 96
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Húsosfazék

Mióta szakács: 2008.03.20.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zuzmócska
Zuzmócska Sat, 2011-12-24 17:38

Szia!
A gránátalma szemeit/húsát magokkal együtt tetted bele? Nem lett keserű?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-11-18 16:21

moderálva

1278
kacsamell 1 db
édeskömény 1 db
olívaolaj 1 ek
vaj 50 g
vörösbor 1 dl
gránátalma 1 db
vanília 1 db
szójaszósz 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint