Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsamell hagymasalátával

Kacsamell hagymasalátával
Kacsamell hagymasalátával
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megéri elkészíteni, mert nagyon finom és könnyű étel...

hozzávalók / 4 adag

A kacsamellhez

A salátához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsamellet sózzuk, borsozzuk, megtisztítjuk és beirdaljuk. Olívaolajon először a bőrös felével kezdve kérgesre sütjük (én úgy szeretem, hogy rózsaszín a húsa, de ízlések és pofonok)
  2. Amíg a kacsamellünk sül, a hagymákat felszeleteljük (a hagymából ki-ki ízlése szerint tegyen bele a salátába ), a felszeletelt hagymát keverőtálba tesszük, balzsamecetet és olívaolajat teszünk rá, sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés barna cukrot teszünk hozzá.
  3. A salátát megmossuk, majd összetépkedjük (a fejessaláta helyett használhatunk jégsalátát vagy lollo rossot vagy akár mindhármat), majd a hagymához adjuk.
  4. A megsült kacsamellet vékonyra szeleteljük, majd a salátával tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 267
elküldve: 0
receptkönyvben: 112
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

DrPepe

Mióta szakács: 2012.01.10.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kacsamell hagymás salátaágyon, sült kacsamell salátával, hagymasaláta kacsamellel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

talanka
talanka Tue, 2012-01-24 12:05

Kedves DrPepe!

Bocsánat, de nem tudom megállni, múlt hét óta tudom nem ti teszitek be, már írtam a szerkesztőknek is, de ez nem paleo recept, lehet, hogy nem is ennek szántad! Csak annyit kellene tenni, hogy a balzsamecet helyett vörösbor vagy málnaecetet, de lehetne egyszerű citromlé, illetve a barna cukor helyett nyírfa cukor vagy eritrit. Így paleo lesz.
Nem a recepttel van baj, hanem a kategóriával, mert ezt én simán megcsinálom magamnak ennyi változtatással, mert nagyon jó!!
Kata

446
kacsamell 2 közepes db
olívaolaj 5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 közepes fej
lila hagyma 2 közepes fej
újhagyma 5 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
fejessaláta 1 közepes fej
balzsamecet 1 teáskanál
olívaolaj 1 ek
barna cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint