Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsamell hentes módra

Kacsamell hentes módra
Kacsamell hentes módra
45 perc / előkészület: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hentesnél szép kacsamellett láttam. Ő ajánlotta a receptet. Nekünk bevált.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretként lilakáposztával tetszetős. Kipróbálhatjuk csirkemellel, bár a bőre nem lesz olyan szép.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát összetörjük, és összekeverjük a mézzel, a majorannával és kevés sóval.
  2. A kacsamell bőrét bevagdaljuk, a mézes keveréket belemasszírozzuk.
  3. Alufóliával lefedve, kb. fél óráig sütjük, (a bőre van alul), majd a fóliát levéve, megpirítjuk. Ilyenkor hőlégkeverést használhatunk, és amikor megpirult, megfordítjuk a kacsát, hogy a bőre is legyen szép piros.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 20 144
elküldve: 2
receptkönyvben: 109
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

B

Mióta szakács: 2011.08.22.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mézes-fokhagymás kacsamell, sült kacsamell mézes-majorannás pácban

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evibus
evibus Sat, 2018-01-20 14:07

Én is megsütöttem, azzal a különbséggel, hogy először pirítottam serpenyőben, aztán bekentem, és utána alufólia alatt.fFincsi volt! Én nem is tudtam, hogy szeretem a kacsamellet :) Köszi!

z1
z1 / z1 Sat, 2015-02-14 08:45

Tisztelt egybegyűltek, ill. az alkotó!
Mi sem áll távolabb tőlem, mint, hogy beleokoskodjak az itt leírt recept munkafolyamataiba, de azért szerényen megjegyezném, hogy az itt elkészített állat húsa a 40. percnél pont visszakeményedik arra a szintre, amit fogyaszthatatlannak ( rágós, kemény sz@r... ) szoktunk nevezni. Tehát, vagy rozéra sütjük azt a kacsamellet max. 17-18-19 perc alatt, vagy készre mintegy 2 és fél 3 óra alatt.
Arra meg, hogy mit is takar a HENTES módra megjelölés, már ki sem merek térni.
Bár itt nyilván nem az eredeti ( hentes módra ) receptről van szó, hanem arról a bizonyos hentesről aki ezt a receptet ajánlotta a gyanútlan kacsavásárlónak, azért azt a szerkesztők felé is címezném, hogy egy idézőjel min. nem ártott volna.
Z.

Sancho
Sancho Tue, 2012-10-16 14:09

Hát, nekem a hagyományos fáskályha is megvan, annak a lerjében 1 óra alatt lett ilyen. Körbe melegít, semmi légkeverés.

VargaBea
B / VargaBea Tue, 2012-10-16 18:33

Az a lényeg, hogy jó lett. Régen, amikor nem voltam még panellakó, én is "tűzön főztem", hát az biztos, hogy össze sem hasonlítható!

351
kacsamell 2 közepes db
méz 4 ek
fokhagyma 4 gerezd
majoranna 1 kk
0 ízlés szerint