Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsamell karamellizált naranccsal

Kacsamell karamellizált naranccsal
Kacsamell karamellizált naranccsal
39 perc / előkészület: 25 perc sütés: 14 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves barátnőmmel mostanában szoktunk együtt főzőcskézni (mindenkinek csak ajánlani tudom, az elkészült étel így mindig megismételhetetlenül finomra sikeredik:-)). Ez az isteni steak-szerű kacsamell, is ilyen koprodukcióban készült (Váncsa István receptje alapján), hercegnő burgonya körettel.

hozzávalók / 4 adag

A kacsához

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mártáshoz egészen finomra vágjuk a kétféle hagymát, majd serpenyőbe téve a vajon puhára dinszteljük. Felöntjük az alaplével és a borral, hozzálöttyintjük a likőrt, végül belefacsarjuk a narancs levét. Nagy lángon egyharmadára beforraljuk. (Ezzel a mártás kész is.)
  2. A kacsamelleket megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A bőrös oldalát keresztirányban beirdaljuk, vigyázva, hogy ne vágjunk bele a húsba.
  3. Felforrósított serpenyőbe tesszük a húst, bőrös oldalukkal lefelé. Két perc elteltével leöntjük a serpenyőből a kisült zsírt, majd megfordítjuk a filéket és a másik oldalukat is két percig sütjük.
  4. Rácsra téve, forró sütőbe dugjuk a kacsamelleket 10 percre. (A rács alatt legyen egy tepsi, ami felfogja a hús levét.) A sütőből kivéve, rácson pihentetjük 5 percig.
  5. Miközben a kacsa a sütőben tanyázik, kifilézzük a narancsokat, forró serpenyőben vajon megforgatjuk (óvatosan, hogy ne nagyon essenek szét a narancsgerezdek), meghintjük a cukorral és addig hagyjuk a láng felett, míg a cukor elolvad.
  6. A kacsamelleket éles késsel fél centi széles szeletekre vágjuk, tányérokra porciózzuk, meglocsoljuk az átforrósított mártással és a narancsszeletekkel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 32 443
elküldve: 6
receptkönyvben: 313
elkészítve: 13/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Juli

Mióta szakács: 2008.10.23.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

narancsos kacsamell

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

491
kacsamell 2 db
narancs 2 db
barna cukor 1.5 ek
vaj 2 ek
narancslé 1 fél narancsból nyert
csirke alaplé 3 dl
fehérbor 1 dl
cointreau 40 ml
vaj 2 ek
sonkahagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd