Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsamell málnás vörösbormártásban

Kacsamell málnás vörösbormártásban
Kacsamell málnás vörösbormártásban
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kacsamell receptje Váncsa István Ezeregy recept című szakácskönyve alapján készült. A könyvben többféle elkészítési módját találjuk a kacsának, és én ezt eddig még nem próbáltam ki. Ajánlom!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsamellről eltávolítjuk a csontot és a bőrt, csak a színhúst használjuk fel. A mellet sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben olívaolajon a hús vastagságától függően 4-6 percig sütjük az egyik oldalát. A sütési időt variálhatjuk annak megfelelően, hogy ki mennyire szereti átsütve, de vigyázzunk, mert ha túlsütjük kemény lesz a kacsa.
  2. Megfordítjuk a húst, és egyidejűleg 2 gerezd apróra vágott fokhagymát teszünk a serpenyőbe, majd meglocsoljuk a balzsamecettel és hozzáadjuk a barna cukrot. Fakanállal jól elkeverjük. 2-3 perc múlva hozzáadjuk a vörösbort és a málnát is. Pár percig kevergetjük, főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
  3. A kacsamellet tálba szedjük, és a mártásba vajat teszünk. Ekkor elzárjuk a tüzet, és szépen elkeverjük a vajat. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A húst szeleteljük, és tálaláskor a mártást rálocsoljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 306
elküldve: 2
receptkönyvben: 230
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, karácsonyi receptek, Márton-nap
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

vörösboros kacsamell málnával, kacsamell angolosan, málnás-vörösboros kacsamell

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

301
kacsamell 2 db
fokhagyma 2 gerezd
balzsamecet 3 ek
barna cukor 2 ek
vörösbor 1 dl
málna 20 dkg
vaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek