Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsamell mozzarellával töltött zsályás raviolival

Kacsamell mozzarellával töltött zsályás raviolival
Kacsamell mozzarellával töltött zsályás raviolival
52 perc / előkészület: 40 perc főzés: 2 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom tanyasi tojást kaptam egy kedves ismerősömtől, amitől azonnal megjött a kedvem a tésztakészítéshez.

hozzávalók / 3 adag

Kacsamell

Ravioli

Szósz

Szólj hozzá!

elkészítés

Kacsamell

  1. A kacsamell széleiről levágjuk a hájat, a bőrt beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
  2. Egy tapadásmentes serpenyőt felforrósítunk, és a bőrös felével lefelé fordítva, sütni kezdjük a kacsamellet.
  3. Mindkét oldalát 4-5 percig sütjük (a vastagságától függően).
  4. A megsült mellet tálra tesszük, lazán lefedjük fóliával, és 10 percet pihentetjük.

Ravioli

  1. A tojásból, lisztből, egy csipet sóból és egy kevés olajból kemény tésztát gyúrunk, amit folpackba csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A pihentetett tésztát kinyújtjuk vékonyra, és derelyeszaggatóval 6,5 cm-es köröket vágunk ki belőle.
  3. A mozzarellát feldaraboljuk púpozott teáskanálnyi adagokra, kissé sózzuk, borsozzuk, és beleforgatjuk egy kanálnyi lisztbe.
  4. A tészta közepére helyezünk egy-egy darabka sajtot, és a derelyenyomóval összeragasztjuk a tésztát.
  5. Egy fazékban vizet forralunk, megsózzuk, és néhány darabos adagokban kifőzzük, majd átszedjük a kacsazsíros serpenyőbe, és néhány zsályalevél társaságában átforgatjuk, átforrósítjuk.

Szósz

  1. Egy kisebb, tapadásmentes edényben összeforraljuk a passzírozott paradicsomot, ajvárt és az oregánót. Ízlés szerint kevés kakukkfüvet és borsot is adhatunk hozzá.
  • tepsi mérete: 26x26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 724
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kacsasült raviolival, töltött tészta kacsasülttel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

603
kacsamell 66 dkg
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
rétesliszt 10 dkg
tojás 1 db
1 kk
szőlőmagolaj 1 teáskanál
mozzarella 12.5 dkg
bors 0 ízlés szerint
zsálya 0 ízlés szerint
passzírozott paradicsom 20 dkg
ajvár 3 ek
oregánó 1 kk