Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsamell pirított gombával és burgonyafánkkal

Kacsamell pirított gombával és burgonyafánkkal
Kacsamell pirított gombával és burgonyafánkkal
85 perc / előkészület: 50 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kacsamell került elő a hűtőből, hirtelen ez a recept pattant ki a fejemből.
Nálunk ízlett mindenkinek, de kíváncsi lennék a véleményetekre, miután a recept abszolút spontán, és saját.

hozzávalók / 4 adag

A kacsamellhez

A burgonyafánkhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hámozott burgonyát felkockázzuk, puhára főzzük, majd egy edényben áttörjük.
  2. Ha kihűlt, adjunk hozzá 1 tojást, 1 tk sót, jól keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet is, és gyúrjuk lágy tésztává. Tegyük félre.
  3. A hagymát vágjuk finomra, a petrezselymet is, a csiperkegombát pedig szeleteljük fel.
  4. Serpenyőben kevés olívaolajon pirítsuk aranysárgára a hagymát, majd adjuk hozzá a szeletelt gombát.
  5. Sózzuk, borsozzuk, majd pirítsuk a gombát, amíg a levét elfőztük. Adjuk hozzá a petrezselymet, pirítsuk további egy percig, majd öntsük fel a húsalaplével, várjuk meg, amíg felforr, aztán tegyük félre hűlni.
  6. Ha kihűlt, kézimixerrel pépesítjük, majd szűrjük egy szitán keresztül át. Tegyük vissza a tűzhelyre, forraljuk fel, majd adjunk hozzá egy ek vajat és a tejszínt. Ha felforraltuk, vegyük le a tűzről, és tegyük félre. (Tarthatjuk vízfürdőben is felhasználásig.)
  7. A kacsamelleket a bőrös oldalán éles késsel kockázzuk be. A bőr nélküli oldalán sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőt hevítsünk fel (zsíradék nélkül!), és a bőrös felével lefelé tegyük bele a melleket. Süssük a melleket saját zsírjában közepesen át, rózsaszínűre. (Közepes lángon 5-6 perc, a mell méretétől függően.)
  8. A tésztát lisztezett vágódeszkán nyújtsuk ki 1 cm vastagra, majd szaggassunk belőle kis korongokat, és süssük forró olajban aranybarnára őket.
  9. Amíg a burgonyafánkok sülnek, egy serpenyőben kevés olívaolajba dobjuk bele a félbevágott fokhagyma gerezdeket, majd pirítsuk meg az egész gombákat (2-3 perc, nagy lángon).
  10. Ha a gombák megsültek, tálalhatjuk az ételt. Tegyünk néhány fánkot a tányérra, majd adjunk mellé a csiperkeszószból (ha szükséges melegítsük meg!), arra fektessük rá a rézsútosan szeletelt kacsamell szeleteket, végül tegyük a hússzeletekre a pirított gombákat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 970
elküldve: 6
receptkönyvben: 129
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rózsaszín kacsamell gombaszósszal, pirított shitake gombával és burgonyafánkkal; kacsamell gombamártással

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

leilaazarabdemon
leilaazarabdemon Sat, 2017-12-23 19:26

Én is rendszeresen megfőzöm. Mennyei recept. A gombaszósz meg felülmúlhatatlan. Csak ajánlani tudom. Köszönöm szépen a megosztást!

szuji33
szuji33 Mon, 2012-12-24 17:56

Őszintén szólva, a legjobb karácsonyi menü! Csak magát a gombaszószt kismilliószor csináltam, mert egyszerűen nincs olyan kaja, amit ne dobna fel.
A lényege, hogy a hozzávalókkal nem szabad spórolni, és nyugodtan szabadjára lehet engedni. Általában dupla mennyiséget csinálok belőle, és általában fél liter erőlevessel (kockából) és 4 dl tejszínnel.
Kornél ez egy igazán fasza kaja!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-01-31 14:25

Ma ez a kacsamell volt az ebédünk, nagyon-nagyon finom lett.
Annyit változtattam, hogy a gombás szószhoz több tejszínt öntöttem, s kis étkezési keményítővel besűrítettem.
Köszönöm szépen a receptet.

1670
kacsamell 2 db
shiitake gomba 100 g
csiperkegomba 250 g
petrezselyem 1 csokor
szárnyas alaplé 2 dl
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
főzőtejszín 0.5 dl
vaj 1 ek
olívaolaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
burgonya 500 g
tojás 1 db
finomliszt 220 g
napraforgó olaj 5 dl