Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsamell shiitake szósszal és céklasalátával

Kacsamell shiitake szósszal és céklasalátával
Kacsamell shiitake szósszal és céklasalátával
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megéri belefogni, mert nagy siker várható! Lehet nyugodtan a karácsonyi menü része, mivel színvonalas és elegáns vacsorát fogunk az asztalra tenni. Még több gombareceptötlet itt!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsamell bőrét beirdaljuk úgy, hogy csak a hájréteget vágjuk át. Egy fedeles serpenyőben kis olajon a kacsamell mindkét oldalát átpirítjuk. Célszerű a bőrös részt szép aranybarnára pirítani. Ügyeljünk a forgatásnál a felforrósodott zsiradékra, mert nagyon serceg és kifröccsen.
  2. A sütőt előmelegítjük 230-240 fokra, egy rácsos tepsire tesszük a kacsamelleket, és még további 15-20 percig letakarva sütjük.
  3. A shiitake gombát pici olajon átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. 3-4 evőkanál fehérbort adunk hozzá, és elkezdjük párolni. Beleszórjuk az apróra vágott tárkonyt, hozzáadjuk a főzőtejszínt, kicsit kevergetjük, majd félrerakjuk. Ennél az elkészítési módnál nem túl szaftos a gomba, ha szaftosabbat szeretnénk, akkor egy kis tejszínnel behabarjuk. A shiitake gomba csiperkegombával vagy laskagombával is helyettesíthető.
  4. A céklát megfőzzük vagy alufóliába tekerve megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk. Felkockázzuk, és ráfacsarunk ízlés szerint 1-2 citromot, végül apróra vágott friss kaporral (vagy mirelittel) ízesítjük.
  • sütési hőfok: 230°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 184
elküldve: 1
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
108 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kacsamell gombával, céklás kacsasült

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

599
shiitake gomba 500 g
kacsamell 3 db
cékla 4 közepes db
fehérbor 0.5 dl
tárkony 2 ek
főzőtejszín 4 ek
citromlé 1 citromból nyert
kapor 1 csokor
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint