Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsamell steak szilvás párolt káposztával

Kacsamell steak szilvás párolt káposztával
Kacsamell steak szilvás párolt káposztával
38 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár minden a libáról szólt a Márton napi hétvégén, én mégis inkább a kacsát választottam. Na jó, a libatepertőnek és a libamájnak sosem tudnék ellenállni, de a többi része engem nem hoz lázba. Kísérőnek a fehérkáposztára esett a választásom, amit aszaltszilvával pikánsabbá tettem. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 190 C°-ra.
  2. A káposztát felszeleteljük, daraboljuk. Vajon megdinszteljük, majd megfűszerezzük egy kis őrölt köménnyel, kis sóval, felöntjük egy pici vízzel és hagyjuk párolódni.
  3. Ha elfőtte a levét, hozzáadjuk a mézet, és kicsit karamellizáljuk.
  4. Az aszaltszilvákat feldaraboljuk és hozzákeverjük. Félretesszük, amíg elkészül a kacsamell. Besózzuk mindkét oldalát és a bőrét beirdaljuk.
  5. Forró serpenyőben 4-4 percig sütjük mindkét oldalát, majd kb. 8-10 perce betesszük a sütőbe a bőrével felfele. Így szép rózsaszínre tudjuk megsütni. Igazán omlós, puha lesz.
  6. A káposztával tálaljuk. Nem igényel más köretet. 
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 433
elküldve: 5
receptkönyvben: 92
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Kacsamell steak aszaltszilvás pároltkáposztával, pikáns kacsamell, párolt káposztával tálalt kacsamell

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

773
kacsamell 2 db
káposzta 0.5 kis fej
aszalt szilva 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
méz 1 ek
vaj 2 ek