Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsamell whisky-s őszibarack mártásban

Kacsamell whisky-s őszibarack mártásban
Kacsamell whisky-s őszibarack mártásban
130 perc / előkészület: 10 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc eledelünk a kacsa.:-) Ma egy ünnepi vacsora lett belőle. Már többször készítettem, így barackszósszal is, nagyon finom, kellemes ízű. Köretnek párolt rizst, burgonyapürét készíthetünk hozzá.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsamellet ropogósra, omlósra megsütjük. Amint kész, a zsírját leöntjük, és a megmaradt szaftot (kb. 100 ml-t) egy kisebb lábasba öntjük. 
  2. Hozzáöntünk kb 300 ml forró vizet, és felforraljuk.
  3. Ezalatt a lisztet csomómentesre kikavarjuk a léből kivett pár kanál szafttal, majd ezt visszaöntve újból felforraljuk.
  4. A barackkompót 3/4 részét apró kockákra vágjuk, és a szaftba tesszük. Beleöntjük a whisky-t, és a befőtt levéből is kb. 150 ml-t. Pikánsan édesnek kell lennie, ízlés szerint 1mk cukrot is tehetünk bele.
  5. Levesszük a tűzről, és a tányérokon a kacsa mellé adagoljuk a gyümölcsöt a szósszal.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 918
elküldve: 6
receptkönyvben: 182
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kacsasült őszibarackkal, őszibarack mártásos kacsa, barackos kacsasült

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

423
kacsamell 2 db
őszibarack konzerv 60 dkg
whiskey 50 ml
finomliszt 1 evőkanál