Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsamell zöldbabbal és aszaltszilva-mártással

Kacsamell zöldbabbal és aszaltszilva-mártással
Kacsamell zöldbabbal és aszaltszilva-mártással
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem első saját készítésű kacsamelle, őszinte meglepetésemre isteni lett. A hús előkészítését és sütését nagyrészt Jamie-től lestem el, próbálva hozzáigazodni önkényes gázsütőnkhöz. Meglepő módon egyáltalán nem volt nehéz elkészíteni a húst, a hozzá tálalt zöldbab és aszaltszilva-mártás pedig szintén nagyon gyorsan készen lett.

Így kell gyors, finom és egészséges vacsorát csinálni egy óra alatt!

hozzávalók / 3 adag

Zöldbab

Kacsa

Mártás

Szólj hozzá!

elkészítés

Zöldbab

  1. A zöldbabot sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, és rámorzsoljuk a zöldségleveskockát, majd berakjuk a sütőbe.

Kacsa

  1. A kacsamelleket sütés előtt 30-60 perccel előkészítjük: megmossuk, megszárítjuk, a bőrét beirdaljuk, sózzuk-borsozzuk, majd a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Az előkészített kacsamelleket hideg serpenyőbe rakjuk és elkezdjük hevíteni. Addig sütjük, amíg szép barna és ropogós nem lesz a bőre, majd megfordítjuk, és pár perc alatt a másik oldalát is megsütjük.
  3. A tűzhelyen megpirított kacsamellekről leöntjük a kisült zsírt, majd átemeljük egy tepsibe és betesszük a sütőbe a bab mellé. 10-15 perc alatt készre sütjük, a belseje így szép rózsaszín lesz.
  4. A sütőből kivéve kicsit állni hagyjuk a kacsát, majd ferdén felszeleteljük. A babbal és a mártással tálaljuk.

Mártás

  1. A mártáshoz az aszalt szilvát beáztatjuk a vörösborba pár órára.
  2. Amíg a kacsa és a zöldbab sül, elkészítjük a mártást. A beáztatott szilvákat a borral együtt turmixgépbe tesszük, hozzáöntjük a tejszínt, és összekeverjük. A kész mártást tálalás előtt tűzhelyen felmelegítjük, így a borból is elpárolog az alkohol nagyja.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 077
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
51 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szilvaszószos kacsamell, sült kacsa aszaltszilva-mártásban, kacsasült zöldbabbal és szilvaszósszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

344
zöldbab 350 g
leveskocka 0.5 db
kacsamell 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
aszalt szilva 80 g
édes vörösbor 1 dl
főzőtejszín 80 ml