Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsapecsenye

Kacsapecsenye
Kacsapecsenye
135 perc / előkészület: 20 perc sütés: 115 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapokon, ünnepeken, vasárnapi asztalon szeretjük a ropogósra sült kacsát. A sok fűszer, ízlés szerint, csodás ízeit adja át a sültnek. 

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A pecsenye mellé, köretnek főtt petrezselymes burgonyát, rizst, piros káposztát szervírozhatunk. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsát megmossuk, lecsöpögtetjük. Az aprólékját eltesszük későbbre egy jó leveshez. A melle résznél beirdaljuk a bőrét. A sóval alaposan kívül-belül bedörzsöljük. Zsírral megkenjük. A fűszerekkel meghintjük szintén. Az almákat megmossuk, kacsába dugdossuk jó pár fokhagymagerezd kíséretében.
  2. A jénaiba vastagabb (2 cm) hagymakarikákat, illetve a megtisztított sárgarépa-karikákat teszünk. Erre az elkészített ágyra helyezzük a kacsát. A maradék fokhagymát köréje szórjuk.
  3. Alufóliával letakarjuk, a 180 C fokon előmelegített sütőbe tesszük. 1 óra elteltével meglocsoljuk a keletkezett zsiradékkal, hozzátesszük a félig főzött burgonyaszeleteket. Így még 30 percet sütjük gyakran locsolgatva.
  4. A kacsát grillen még 10-15 percet sütjük szép pirosra. Piros káposztát még készítünk mellé. A köreteket variálhatjuk is!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 37
össznézettség: 33 900
elküldve: 3
receptkönyvben: 46
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: Márton-nap, vasárnapi ebéd
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Pecsenyekacsa, ropogós kacsasült

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Fri, 2017-01-27 21:07

Tetszik a recept, ki is fogom próbálni, de a disznózsír nagyon nem illik ide, kacsazsírral fogom megkenni. Zsuzsa.

Ellák
Tésztásfül / Ellák Fri, 2017-01-27 21:44

Kedves vmzsuzsa! A zsír szabadon választható . Az elején csak kevés disznózsír , a fűszerezés miatt, hogy a hús később enged magából zsírt, szinte azzal locsolgatom. A konyhák nem igen vannak betárazva kacsazsírral . :( Azért , igazat adok neked ! Köszi , és kellemes főzőcskét ! Üdvözöllek !

636
kacsahús 2.5 kg
alma 2 közepes db
fokhagyma 10 gerezd
sárgarépa 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
sertészsír 2 ek
köménymag 1 kávéskanál
majoranna 1 tk
bors 0 ízlés szerint
1 teáskanál
burgonya 2 kg