Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsasült

Kacsasült
Kacsasült
380 perc / előkészület: 20 perc sütés: 360 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hús a hosszú ideig tartó sütéstől nagyon puha és omlós lesz. A kacsát drKardossal készítettem. Nagyon finom volt, csak idő kell hozzá. Mellet is sütöttem, az is jól átsült.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsacombokat előző este sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, rozmaringlevéllel (az ágról tépkedjük le a leveleket) és az összemorzsolt babérlevéllel. A bepácolt húst éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Másnap a húsokról a pác nagy részét töröljük le, majd helyezzük egy magasabb falú tepsibe, és annyi zsírt tegyünk rá, hogy ellepje a húst.
  3. A kacsát 6 óra alatt, 110 °C fokos sütőben alsó-felső sütési módon süssük puhára. Sütés közben nem kell lefedni a kacsát. Ha nagyon sok a zsír a tetején, akkor merjük le róla, annyi maradjon, hogy a húst ellepje.
  4. Félidőben a kacsát fordítsuk meg.
  5. A sütés utolsó fél órájában a zsír nagy részét merjük le, és 180-200 °C-on pirítsuk, amíg a kacsa szép piros nem lesz.
  6. Tálalás előtt a húst csepegtessük le.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 83 763
elküldve: 1
receptkönyvben: 170
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: Márton-nap

egyéb elnevezések

sült kacsacomb, konfitált kacsacomb

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

klekner
klekner Wed, 2010-02-24 03:40

Nagyobb adagot is lehet elkésziteni. A megmaradt combokat ellepjük zsirral (kacsa vagy liba), hütöbe vagy spájzba szépen fejlödnek az izek, négy hónapig eláll, egyre finomabb lessz. Tálaláskor kiszedjük a zsirból, meleg serpenyöbe pirosra sütjük, pompás !

1759
kacsacomb 6 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kacsazsír 30 dkg
kakukkfű 2 kk
babérlevél 4 db
rozmaring 2 szál