Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsasült ahogy Bettyke készíti

Kacsasült ahogy Bettyke készíti
Kacsasült ahogy Bettyke készíti
120 perc / előkészület: 20 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár éve ez a karácsonyi menü párolt káposztával és majonézes burgonyasalátával. Egyszerűen megunhatatlan. A párom is megeszi, mert nem száraz a kacsa így elkészítve. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsát megtisztítjuk, és a bőrét beirdaljuk.
  2. Az almát, a hagymát és a narancsot megpucoljuk és szeletekre vágjuk.
  3. A kacsát jól beszórjuk a majorannával (kívül, belül). Majd a hasába töltjük a hagymát, az almát és a narancsot.
  4. Tepsibe tesszük és alufóliával letakarjuk, majd betesszük a sütőbe. Kevés vizet öntünk alá. 1 óra 20 percet pároljuk közepes lángon, időnként ránézünk.
  5. Majd levesszük az alufóliát és még 20-30 percet sütjük, hogy megpiruljon a teteje.


 

  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 50 834
elküldve: 13
receptkönyvben: 145
elkészítve: 11/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettyke

Mióta szakács: 2012.07.08.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kacsasült almával és naranccsal, narancsos-almás sült kacsa, kacsa sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

728
kacsahús 2 kg
majoranna 0 ízlés szerint
alma 1 db
narancs 1 db
vöröshagyma 1 db
0 ízlés szerint