Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsazsírban abált csirkemáj

Kacsazsírban abált csirkemáj
Kacsazsírban abált csirkemáj
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvétra sütött narancsos kacsazsírjából és saját nevelésű csirkék májából készítettem ezt a remek eledelt.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Friss kenyérrel vagy pirítóssal kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított vöröshagymákat kettévágjuk, vékonyan felszeleteljük, és egy ek kacsazsírban kb. 30 percig lassú tűzön sütjük, közben többször megkeverjük.

  2. Ezután hozzáadjuk a többi zsírt, a megmosott, szárazra törölt csirkemájakat és a tisztított fokhagyma gerezdeket. Alacsony lángon fedő alatt 30 percig abáljuk.

  3. A füstölt kolbászt héjától megszabadítjuk, felkarikázzuk, és a csirkemájhoz szórjuk. Borssal ízesítjük, rá a fedőt, és újabb 30 percig abáljuk. 
  4. Ha kihűlt, hűtőben pihentetjük egy napig.

  5. Fogyasztás előtt szobahőmérsékleten hagyjuk megpuhulni a zsírt, hogy könnyen kenhessük.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 074
elküldve: 2
receptkönyvben: 65
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zsírban sült máj, abált csirkemáj, kolbászos csirkemáj

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-04-15 08:42

Ezt mentem és próbálom! :)
Van mindkettő itthon, ( máj és zsír), köszönöm szépen, nagyon jó ötlet.:)
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

933
csirkemáj 50 dkg
kacsazsír 50 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 5 gerezd
kolbász 10 dkg
bors 0 ízlés szerint